Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Romfilatelia invitată la Conferința ISACCL intitulată „25 de ani de la vizita papei Ioan Paul al II-lea în România – Context și consecințe politico-diplomatice”

București, 28 mai 2024

Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului a organizat marți, 28 mai 2024, la sediul său, conferința cu tema „25 de ani de la vizita Papei Ioan Paul al II-lea în România – Context și consecințe politico-diplomatice”.

Evenimentul a debutat cu vernisajul expoziției „România, Grădina Maicii Domnului. 25 de ani de la prima vizită a unui Suveran Pontif într-o țară majoritar ortodoxă după schisma din 1054”și s-a bucurat de succes.

Romfilatelia a participat în cadrul expoziției care a celebrat personalitatea Sanctității Sale Papa Ioan Paul al II-lea, alăturându-se panourilor care au prezentat contextul și consecințele politico-diplomatice ale vizitei Suveranului  Pontif în România. Expoziția a inclus medalii, tablouri, albume și cărți dăruite președintelui Emil Constantinescu de Sanctitatea Sa.

Au susținut alocuțiuni Domnul Emil Constantinescu, președintele Consiliului Științific al ISACCL, președintele României 1996-2000, invitatul special, E.S. Paweł Soloch, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Polone în România. Moderatorul evenimentului a fost Cătălin-Ștefan Popa, director al Departamentului „Istoria culturilor și civilizației Levantului”.

La finalul evenimentului a fost lansat Clubul Levant4Youth, la inițiativa unor tineri dornici de a promova valorile culturale ale României.

Vom păstra în minte ultimele cuvinte ale scurtului discurs de la sosirea pe aeroportul Otopeni, cu referire la România: „Vei fi națiune prosperă, pământ roditor de bine, popor solidar și făcător de pace. Dumnezeu să te ocrotească și să te binecuvânteze mereu!”.

Romfilatelia mulțumește Domnului Președinte Emil Constantinescu pentru invitație și felicită organizatorii pentru evenimentul realizat.

#ConferințaISACCL #PapaIoanPaulalIIlea #InstitutuldeStudiiAvansatepentruCulturașiCivilizația Levantului#AdministrațiaPrezidențială #BisericaRomano-Catolică #BOR #Trinitas #ClubulLevant4Youth #credința #spiritualitateîntimbre #filatelie #pasiune #colecții

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search