Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Romfilatelia invitată de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România la evenimentul de comemorare a 75 de ani de la Pogromul legionar antievreiesc din Bucureşti, desfăşurat în zilele de 21-23 ianuarie 1941

Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic şi Comunitatea Evreilor din Bucureşti au organizat joi, 21 ianuarie a.c., la Templul Coral din Bucureşti, Ceremonia de comemorare a victimelor Pogromului legionar antievreiesc din Bucureşti din 21-23 ianuarie 1941, de la care au trecut 75  de ani.

Romfilatelia, partener tradiţional, a primit invitaţia Domnului Aurel Vainer, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, de a participa la manifestările dedicate rememorării acelor zile tragice.

Evenimentul a debutat cu ceremonia depunerii coroanelor de flori la Monumentul Victimelor Holocaustului aflat în incinta Templului Coral din Bucureşti, Romfilatelia alăturându-se astfel celor care au adus omagiu memoriei victimelor Pogromului legionar antievreiesc din Bucureşti.

Numeroase instituţii au onorat memoria celor răpuşi în anul 1941, fiind depuse coroane din partea Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului, Corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, Primăriei Municipiului Bucureşti, Bisericii Greco-Catolice, Camerei de Comerţ România-Israel şi reprezentanţilor comunităţii evreieşti, mass media.

Ceremonia a fost urmată de o adunare publică găzduită în aceeaşi locaţie, în cadrul căreia au fost susţinute alocuţiuni de către reprezentanţi ai Administraţiei prezidenţiale, ai Ministerului Educaţiei, Ministerului Justiţiei, Ambasadorul Statului Israel la Bucureşti şi reprezentanţi ai Centrului pentru Studiul Istoriei Evreilor din România.

Marca poştală a fost de-a lungul timpului mesagerul şi susţinătorul comunităţii evreieşti, convertind moştenirea culturală iudaică şi valorile ce definesc acest popor în mesaje clare, transmise în întreaga lume. De aceea, putem spune cu mândrie că Romfilatelia şi timbrul românesc se numără printre prietenii lumii evreieşti, contribuind, prin specificul activităţii sale la promovarea şi consolidarea relaţiilor româno-evreieşti şi nu numai, fiind în acelaşi timp, un vector de comunicare ce militează în slujba toleranţei universale.

WordPress Image Gallery Plugin

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search