Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Romfilatelia celebrează 175 de ani de la apariția primului timbru din lume – Expoziția Filatelică EUROPHILEX Londra 2015 –

Expozitia Filatelica EUROPHILEX Londra 2015_London 2015 EUROPHILEX Stamp Exhibition„…Un petic de hârtie suficient de mare pentru a purta ștampila și acoperit pe spate cu clei.”

(Rowland Hill despre Penny Black)

Martor tăcut al celor mai semnificative evenimente din istoria și cultura țării noastre, timbrul condensează sensuri și mesaje în imagini simbol, care dăinuie peste timp și îmbogățesc nu numai patrimoniul filatelic, ci și pe cel național, moștenire de necontestat, reprezentativă pentru poporul român, dar și pentru generațiile viitoare.

De data aceasta, timbrul românesc sărbătorește un eveniment de marcă din domeniul filatelic – 175 de ani de la apariția primului timbru din lume, cunoscut sub numele de Penny Black, invenție britanică ce a revoluționat comunicațiile și a schimbat viețile oamenilor de pretutindeni.

Într-o epocă în care comunicarea este mai importantă decât oricând, această invenție merită sărbătorită, Romfilatelia realizând cu acest prilej emisiunea de mărci poștale Expoziția Filatelică EUROPHILEX Londra 2015. Proiectul are o dublă semnificație: marchează această importantă aniversare filatelică și readuce în atenția publicului Expoziția Mondială de Filatelie Londra ‘90, una dintre cele mai mari expoziții din domeniu de la acea vreme, prin care s-au celebrat 150 de ani de la apariția Penny Black.

Emisiunea de mărci poștale este un supratipar, readucând în prezent atât evenimentul din 1990, cât și colița emisă de România cu acea ocazie. Totodată, emisiunea face trimitere și la actuala expoziție, EUROPHILEX 2015, un eveniment de marcă în calendarul filatelic internațional, de altfel, prima expoziție organizată la Londra, care va avea loc sub patronajul FEPA, Federația Asociațiilor Filatelice Europene.

Colița înfățișează în fundal imaginea Palatului Alexandra din Londra, locația expoziției din 1990, ce are valoare istorică. Clădirea, inițial denumită „Palatul Poporului”, a fost redenumită pentru a o comemora pe îndrăgita Prințesă de Wales, Alexandra a Danemarcei, care s-a căsătorit cu Prințul Edward, pe data de
10 martie 1863. Aceasta face trimitere către primul timbru din lume, faimosul Penny Black, dar și către primul timbru românesc, Capul de bour, de 27 parale.

Elementele de supratipar, regăsite pe coliță, ilustrează în folio aur Capul de bour, 27 parale, noul eveniment sărbătorit, EUROPHILEX 2015, locația sa, Londra, precum și noua valoare a timbrului, 9,10 lei.

Proiectul filatelic este alcătuit din colița dantelată și plicul prima zi a emisiunii.

Începând cu ziua de miercuri, 13 mai 2015, emisiunea de mărci poştale Expoziția Filatelică EUROPHILEX Londra 2015 va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

 

Prima zi a emisiunii coincide cu deschiderea Expoziției Filatelice EUROPHILEX 2015, care se va desfășura în perioada 13-16 mai, la care Romfilatelia participă și reprezintă România pe întreaga durată a evenimentului.

Totodată, pentru a marca strânsele relații diplomatice dintre România și Marea Britanie, aflate în 2015 la frumoasa aniversare a 135 de ani de prietenie și colaborare, Romfilatelia a emis un produs filatelic aniversar, întregul poștal dedicat acestui moment.

 

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi Biroul Relaţii Publice:

Tel: 021 / 337 24 42

anamaria.anton@romfilatelia.ro

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search