Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Romfilatelia aleasă in Comitetul de Management al Asociației Mondiale de Dezvoltare a Filateliei, organism al Uniunii Poștale Universale (UPU).

Romfilatelia aleasă in Comitetul de Management al Asociației Mondiale de Dezvoltare a Filateliei, organism al Uniunii Poștale Universale (UPU).

În cadrul adunării generale a Asociației Mondiale de Dezvoltare a Filateliei (WADP) desfășurate online in perioada 25-26 octombrie a.c., Romfilatelia a fost aleasă de membrii Adunării Generale în Comitetul de Management al WADP pentru perioada 2022-2025, alături de: Slovenia, Luxemburg, Federația Rusă, Turcia, Tunisia, Republica Populară Chineză, Republica Coasta de Fildeș și Emiratele Arabe Unite.

Asociația Mondială pentru Dezvoltarea Filateliei (WADP) a fost creată în 1997. WADP funcționează în cadrul Consiliului de Operațiuni Poștale (POC), mai precis ca parte a Comitetului 3 (Dezvoltarea Piețelor și Serviciilor electronice). Scopul principal al WADP este de a dezvolta și promova filatelia printr-un dialog continuu și pozitiv între partenerii din sectorul filatelic și operatorii desemnați.

Alegerea Romfilatelia în Comitetul de Management al WADP reprezintă o confirmare a aprecierii de care se bucură activitatea de emitere a mărcile poștale românești la nivel internațional, timbrul reprezentând un ambasador global al României, emisar al valorilor culturale naționale și internaționale.

Despre Uniunea Poștală Universală

Creată în 1874 prin Tratatul de la Berna, Uniunea Poștală Universală (pe atunci avea numele de Uniunea Generală Poștală) este una din cele mai vechi organizații internaționale, România numărându-se printre cele 22 de țări membre fondatoare.

Tratatul s-a semnat la data de 9 octombrie 1874, dată ce a devenit ulterior Ziua Mondială a Poștei. Din 1878, datorită numărului mare de țări care au aderat, Uniunea Generală Poștală a devenit Uniunea Poștală Universală cu sediul, în continuare,  la Berna, în Elveția.

În 1948 U.P.U. a devenit instituție specializată a ONU și este principalul forum de cooperare între administrațiile poștale naționale, în momentul actual având 192 de țări membre.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search