Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Romfilatelia alături de Primăria Municipiului Iași la evenimentul „Misiunea Militară Franceză”

Miercuri, 13 noiembrie 2019, în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași, Romfilatelia a lansat mapa filatelică dedicată Generalului Henri Mathias Berthelot și Misiunii Militare Franceze la Iaşi din perioada Primului Război Mondial.  Lansarea a avut ca și moment important dezvelirea și semnarea panoului de către invitații oficiali. Moderatorul evenimentului a fost Primarul Municipiului Iași, domnul Mihai Chirica, cel care, de asemenea, a semnat pe panou.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența invitaților de onoare, atașat militar al Franței în România, Domnul Colonel Grandchamp si a Doamnei Director a Institutul Francez de la Iași Muriel Augry-Merlino.

Atașatul militar al Franței în România, Domnul Colonel Grandchamp, a apreciat emisiunea comună cu poșta franceză și a subliniat importanță timbrului în contextul promovării imaginii Generalului Berthelot și a contribuției sale de-a lungul istoriei.

Pe panou au putut fi identificate următoarele personalități : Regele Ferdinand I al României, Regina Maria a României, Ion I. C. Brătianu, Take Ionescu,  Nicolae Iorga și Radu R. Rosetti.

Romfilatelia, prin specificul activității sale, a marcat și de această dată un moment important care se va înscrie în seria evenimentelor avute în parteneriat cu Primăria Iași, de celebrare a momentelor istorice ale României și ale personalităților care au avut o contribuție benefică în realizarea idealului tuturor românilor.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search