Romfilatelia alături de Primăria Municipiului Iași la evenimentul „Misiunea Militară Franceză”

Miercuri, 13 noiembrie 2019, în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași, Romfilatelia a lansat mapa filatelică dedicată Generalului Henri Mathias Berthelot și Misiunii Militare Franceze la Iaşi din perioada Primului Război Mondial.  Lansarea a avut ca și moment important dezvelirea și semnarea panoului de către invitații oficiali. Moderatorul evenimentului a fost Primarul Municipiului Iași, domnul Mihai Chirica, cel care, de asemenea, a semnat pe panou.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența invitaților de onoare, atașat militar al Franței în România, Domnul Colonel Grandchamp si a Doamnei Director a Institutul Francez de la Iași Muriel Augry-Merlino.

Atașatul militar al Franței în România, Domnul Colonel Grandchamp, a apreciat emisiunea comună cu poșta franceză și a subliniat importanță timbrului în contextul promovării imaginii Generalului Berthelot și a contribuției sale de-a lungul istoriei.

Pe panou au putut fi identificate următoarele personalități : Regele Ferdinand I al României, Regina Maria a României, Ion I. C. Brătianu, Take Ionescu,  Nicolae Iorga și Radu R. Rosetti.

Romfilatelia, prin specificul activității sale, a marcat și de această dată un moment important care se va înscrie în seria evenimentelor avute în parteneriat cu Primăria Iași, de celebrare a momentelor istorice ale României și ale personalităților care au avut o contribuție benefică în realizarea idealului tuturor românilor.