Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
PLIANT ABONAMENT

ROMFILATELIA ALĂTURI DE PRIMĂRIA DUMBRĂVENI LA EVENIMENTELE OMAGIALE DEDICATE LUI CIPRIAN PORUMBESCU

Timp de 2 zile, Primăria Dumbrăveni din Suceava a fost un centru de atracție pentru personalități din domeniul cultural, prin organizarea evenimentului „Ciprian Porumbescu. 170. O viață, o epocă, un ideal”, alături de Centrul Cultural „Eugen Simion” în cadrul „Anului Ciprian Porumbescu”.

Evenimentul a debutat joi, 14 septembrie a.c. cu lansări de carte, recitare de poezii, momente muzicale și vizionarea filmului „Ciprian Porumbescu”.

Romfilatelia, în calitate de partener instituțional tradițional al Primăriei Dumbrăveni, s-a alăturat manifestării culturale prin realizarea albumului filatelic special „Ciprian Porumbescu, „Crai Nou” al muzicii nemuritoare”, prezentat de către Primarul Ioan Pavăl. Albumul filatelic omagial, realizat într-o prezentare grafică de înaltă ținută, a beneficiat de prefațarea onorantă a domnului                  Ioan Aurel Pop, Președintele Academiei Române. 

Invitații speciali ai evenimentului au fost actorul Vlad Rădescu, cel care l-a interpretat memorabil pe Ciprian Porumbescu, în filmul biografic, fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, precum și doi muzicieni apreciați la nivel internațional – Ștefan Doniga și Diana Jipa.

„Rar mi s-a întâmplat să ajung într-o localitate în care cultura să fie atât de prețuită cum este aici, în Dumbrăveni. Uneori nu întâlnești la București, Cluj sau Iași atâtea personalități culturale câte am putut să întâlnesc aici – un centru cultural cum puține sunt în Moldova sau chiar în întreaga țară. Felul în care a reușit să atragă aici oameni de cultură, să facă evenimente culturale, să îi apropie pe tinerii de aici de carte, este cu totul remarcabil”, a spus Varujan Vosganian.

Romfilatelia, alături de Primăria Comunei Dumbrăveni și Centrul Cultural Acad. Eugen Simion, și-au făcut datoria de onoare de a cinsti memoria unei personalități marcante a Bucovinei, răspunzând cu emoție la manifestările organizate, dorinței exprimate de Ciprian Porumbescu, în ultimele sale cuvinte : „Să nu lăsați muzica mea să moară !”.

#CiprianPorumbescu #AnulCiprianPorumbescu #CraiNoualmuziciinemuritoare #AcademiaRomână #PrimăriaDumbrăveni #CentrulCulturalAcadEugenSimion #MuzeulNaționalalBucovinei #ArhiveleNaționalealeRomâniei

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search