Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Romfilatelia alături de Ivan Patzaichin la serbarea celor 70 de ani

Ivan Patzaichin, multiplu campion european, mondial și olimpic la kaiac-canoe, declarat Sportivul Secolului XX de Federaţia Internaţională de Kaiac-Canoe, a fost sărbătorit ieri, 25 noiembrie a.c.. Evenimentul a avut loc la Fratelli Studious din București și a marcat în avans recenta aniversare a sportivului, din 26 noiembrie a.c., când acesta împlinește 70 de ani.

Seara a debutat cu un moment deosebit, cei peste 300 de invitați prezenți în sală, ce l-au aplaudat minute bune pe cvadruplul campion olimpic, emoționându-l până la lacrimi.

În cadrul evenimentului aniversar, organizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, a fost prezentat  un montaj de imagini vechi, din cantonamente, de la concursuri, de la partide de pescuit, continuând cu episoade de muzică și momente de divertisment, urcând pe scenă trupa Voltaj, iar Tamás Wichmann, reputatul adversar canoist, i-a dedicat un moment muzical emoționant.

Printre cei care i-au transmis mesaje video de felicitare s-au numărat Nadia Comăneci, Ion Țiriac, Ilie Năstase, Helmuth Duckadam, Ionela Tîrlea.

Cu acest prilej, Romfilatelia a introdus în circulație un întreg poștal cu timbru imprimat sub egida Oameni, fapte, valori și i-a dedicat lui Ivan Patzaichin un panou aniversar intitulat Sportivi de aur ai României, ce marchează 70 de ani de viață și 55 de ani de viață sportivă, ce reunesc palmaresul marelui sportiv român: 50 de titluri naționale, 22 de titluri mondiale, 4 medalii olimpice de aur și 3 medalii olimpice de argint.

Întregul poștal aniversar continuă seria proiectelor filatelice pe care Romfilatelia le-a inițiat în anul 2004, iar în discursul său, vizibil emoționată, doamna Cristina Popescu, Directorul General Romfilatelia, a menționat că acest plic a completat seria emisiunilor de mărci poștale „Sportivi de aur ai României”, deschisă de Ivan Patzaichin, dar și întregurile poștale aniversare în care Romfilatelia i-a fost alături la 55 de ani și 65 de viață și va continua seria acestor produse ce promovează în întreaga lume personalitatea și performanța lui Ivan Patzaichin.

Panoul filatelic aniversar a fost dezvelit de către Ivan Patzaichin împreună cu Directorul General Romfilatelia, fiind primit cu aplauze de către invitații prezenți la eveniment, respectiv, sportivi, artiști, actori, realizatori de programe TV, prieteni, printre care îi menționăm pe: Mihai Covaliu, Președintele C.O.S.R., George Boroi, Secretarul General C.O.S.R., Violeta Beclea, Director Departament Marketing C.O.S.R., Elisabeta Lipă, președintele C.S. Dinamo, antrenorii echipei naționale de gimnastică feminină, Mariana Bitang și Octavian Bellu, Laura Badea, campioana olimpică la floretă individual de la Atlanta (în 1996), fosta înotătoare Carmen Bunaciu, Virgil Ianțu, comentatorul sportiv Dumitru Graur.

Alături de invitații de renume au fost prezenți numeroși reprezentanți ai mass media, comentatori sportivi, precum și susținători ai sportului românesc.

Romfilatelia, în calitatea sa de promotor al valorilor naționale, dar și de prieten al îndrăgitului sportiv român va continua să fie alături și în viitor și va marca cele mai frumoase momente din viața sa.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search