Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Romfilatelia a sărbătorit Ziua internaţională a copiilor la Palatul Cotroceni

Luni, 1 iunie, de Ziua internaţională a copiilor, Romfilatelia a primit invitaţia de participa la evenimentul organizat de Administraţia Prezidenţială în spaţiul primitor al Palatului Cotroceni.

Sute de copii, însoţiţi de părinţi sau profesori au sosit la Palat încă de la orele dimineţii, umplând curtea şi coridoarele acestuia cu bucurie şi veselie.

Dedicat celor mici, dar şi tuturor părinţilor cu suflet şi spirit de copil, evenimentul a debutat în Sala Unirii a Palatului Cotroceni, unde E.S. Domnul Preşedinte Klaus Werner Iohannis i-a intâmpinat pe invitaţi cu mic şi mare.

„Faptul că aţi venit într-un număr aşa de mare şi sunteţi aşa de bucuroşi şi entuziaşti arată că, într-adevăr, astăzi este Ziua Copiilor. Bine aţi venit! Este pentru prima oară când invit atâţia copii şi părinţi în această frumoasă Sală a Unirii din Cotroceni. Este o ocazie foarte frumoasă şi arată că, oricât de solemnă ar fi o sală, dacă este plină de copii radiază de bucurie“, a declarat şeful statului.

„În afară de faptul că este 1 iunie şi este ziua voastră, a copiilor, avem şi un eveniment foarte special: Romfilatelia s-a declarat deschisă unei colaborări şi, astăzi, vom lansa împreună o ediţie filatelică. Mulţumesc doamnei director pentru acest lucru.”, a continuat preşedintele.

Invitată să se alăture acestui eveniment care sărbătoreşte una dintre cele mai frumoase perioade din viaţa omului, copilăria, Romfilatelia a răspuns prezent, pregătind pentru cei mici un proiect de suflet şi continuând astfel tradiţia de a marca ziua de 1 iunie şi în filatelia românească.

„În 2015, dedicăm tuturor copiilor două întreguri poştale sugestive, ce ilustrează desene aparţinând Cercului de pictur㠄Culoare şi vis”, din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 1 din comuna Corbeni, jud. Argeş.”, a menţionat dna. Cristina Popescu, director general Romfilatelia.

Desenele reproduse pe plicurile de corespondenţă cu timbru imprimat au fost realizate de elevii Cercului de pictură, având ca tematică Natura văzută prin ochii de copil.

„Natura văzută prin ochii copiilor înseamnă respectul pentru natură, dorinţa lor de a trăi într-o societate curată, care să sprijine eforturile lor de a creşte frumos şi sănătos.”, a adăugat directorul general Romfilatelia.

Preşedintele a fost invitat să semneze panoul filatelic conţinând cele două întreguri poştale, prilej cu care a făcut cunoştinţă şi cu doi reprezentanţi ai Cercului de pictură din Corbeni, Sorina şi Adelin, pe care i-a felicitat pentru talentul lor la desen, mulţumind, de asemenea, doamnei profesoare Elena Stoica, pentru îndrumarea şi grija purtate acestor copii. Totodată, în semn de preţuire şi admiraţie, copiii Cercului de pictură prezenţi la eveniment i-au oferit şefului statului un tablou realizat special pentru acest moment.

Ceremonia oficială din Sala Unirii a continuat cu muzică de fanfară şi demonstraţii efectuate de Regimentul de Gardă şi Protocol „Mihai Viteazul”, ce au avut loc pe Terasa Barocană a Palatului Cotroceni.

Aici, cei mici au fost primiţi cu dulciuri şi baloane, au făcut fotografii cu şeful statului, transmiţându-i acestuia numeroase mesaje, şi au primit cu toţii cadouri şi surprize filatelice din partea Romfilatelia.

Având în vedere că timbrul este un mijloc de educaţie eficient, iar filatelia un hobby cu valoare formativă, Romfilatelia va continua să fie partener al evenimentelor dedicate copiilor, descoperind împreună cu aceştia minunea de a cuprinde, clipă de clipă, o lume într-un timbru.

WordPress Image Gallery Plugin
Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search