Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Romfilatelia a sărbătorit la Roma Ziua Universală a Iei

Cu ocazia Zilei Universale a Iei, sub deviza „Celebrăm Centenarul Marii Uniri. Cinstim valorile României”, duminică, 24 iunie 2018, pe esplanada Galeriei de Artă din cadrul Accademia di Romania in Roma, Romfilatelia, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” și Accademia di Romania au organizat expoziția „Feminitate și împodobire” .

În cadrul evenimentului a fost prezentată emisiunea de mărci poștale Ia românească, unitate în spirit, emisiune dedicată celei mai importante piese a costumului tradițional românesc, simbol național care a reușit să mențină constantă ideea unității poporului român.

Gazda evenimentului, prof. univ. dr. Rudolf Mihai Dinu, Director al Accademia di Romania in Roma, a mulțumit și a felicitat cele două instituții partenere, Romfilatelia și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, pentru evenimentul organizat, prin intermediul căruia au fost prezentate publicului italian și internațional, precum și comunității românești din Italia, valorile tradiționale românești autentice.

La rândul său, doamna Paula Popoiu, Director al Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, a prezentat publicului valoroasa colecție de ii, impresionantă prin expresivitate, vechime și elemente lucrate cu migală, subliniind că ia românească nu reprezintă doar un obiect de purtat, ci și un obiect dedicat frumuseții femeii, cu ajutorul căreia au fost marcate toate momentele vieții. De asemenea, a mulțumit Romfilatelia pentru alăturarea expoziției de panouri filatelice dedicate iei românești, exprimându-și speranța de a continua proiectele culturale de acest fel, în contextul parteneriatului interinstituțional.

Doamna Cristina Popescu, Director General Romfilatelia, a prezentat elementele emisiunii, menționând rolul mărcii poștale ca simbol național, alături de imn, steag, emblemă și monedă, timbrele reprezentând un prilej, pentru comunitatea românească și nu numai, de a transmite mesaje de suflet celor dragi. A continuat prin a mulțumi reprezentanților instituțiilor partenere pentru evenimentul organizat, invitându-i să dezvelească panoul emisiunii Ia românească, unitate în spirit.

Evenimentul a avut loc în prezența E.S. dl. George Gabriel Bolojan, Ambasadorul României în Italia și a comunității românești din Italia. În cadrul expoziției au fost prezentate, de către meșteri populari, tradițiile și obiceiurile neamului românesc, iar momentul artistic, respectiv concertul Orchestrei Naționale „Valahia”, a fost asigurat de Primăria Municipiului București și Creart.

În aceeași zi, Romfilatelia și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” s-au alăturat comunității romanești din Italia, prezentă în Piața San Pietro de la Vatican în costume tradiționale, la slujba Angelicus susținută de Papa Francisc, care a binecuvântat grupul de români prezent.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search