Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

ROMFILATELIA A PRIMIT VIZITA E.S. DOMNUL TODOR IVANOV CHUROV, AMBASADORUL REPUBLICII BULGARIA ÎN ROMÂNIA

București, 13 martie 2019

Susținătoare continuă a proiectelor și inițiativelor promotoare de relații diplomatice bilaterale, valori și simboluri comune cu alte culturi și popoare, Romfilatelia a primit la sediul său, miercuri 13 martie 2019, vizita E.S. Domnul Todor Ivanov Churov, Ambasadorul Bulgariei în România.

Vizita a avut loc în contextul discutării unor proiecte filatelice bilaterale și în vederea aniversării celor 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Bulgaria.  

În cadrul întâlnirii, au fost amintite proiectele pe care Romfilatelia le-a realizat împreună cu Bulgaria. Astfel, în anul 2007, cu ocazia integrării în Uniunea Europeană a României şi Bulgariei, a fost introdusă în circulație emisiunea comună „România și Bulgaria împreună în Uniunea European”, iar în anul 2017, emisiunea de mărci poştale „Flori, simbol de ţară”, pe unul dintre timbre fiind reprodusă rosa damascena, floare simbol a Bulgariei, fiind considerat un brand cunoscut în toată lumea.

Ambasadorul a avut astfel prilejul de a descoperi proiecte realizate de-a lungul timpului de Romfilatelia, atât emisiuni comune cu alte state, cât și proiecte ce țin de identitatea națională, de promovarea valorilor românești, a culturii, istoriei și locurilor unice din țară, precum seria „Tezaurul filatelic românesc”.

A putut astfel admira produse filatelice variate, de la elementele unei emisiuni de timbre, până la panouri de expoziție cu diverse tematici, toate acestea materializându-se, în timp, în importante instrumente de promovare a tezaurului național.

Totodată, Domnul Ambasador a avut amabilitatea de a adăuga câteva cuvinte în cartea de onoare a societăţii: „Este cu adevărat o plăcere pentru că am avut oportunitatea de a vizita Romfilatelia și de a putea începe o colaborare bună. Sunt foarte interesat de ceea ce am văzut și am învățat. Cele mai bune urări pentru întregul succes al Romfilateliei”.

Fotografiile realizate pe parcursul întâlnirii completează acest moment desfășurat sub semnul diplomației, culturii și schimbului de idei.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search