Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Romfilatelia a primit vizita Doamnei Adina Lovin, însărcinat cu afaceri a.i. al României pe lângă Sfântul Scaun

București, 23 august 2022

Susținătoare continuă a proiectelor și inițiativelor promotoare de relații diplomatice bilaterale, valori și simboluri comune cu alte culturi și popoare, Romfilatelia a primit la sediul său, marți, 23 august 2022, vizita Doamnei Adina Lovin, însărcinat cu afaceri a.i. în cadrul Ambasadei României pe lângă Sfântul Scaun, care asigură reprezentarea României și în Ordinul Suveran de Malta.

În contextul discutării unor proiecte filatelice bilaterale, subiectul abordat în cadrul întâlnirii a vizat aniversarea, a 90 ani de relații diplomatice dintre România și Ordinul Suveran de Malta“, eveniment ce va fi marcat printr-o emisiune filatelică comună, în data de  vineri, 16 septembrie 2022.

Întâlnirea a constituit și un plăcut prilej de a rememora ziua de miercuri, 22 mai 2019, când, în cadrul audienței generale de la Vatican, Papa Francisc a întâlnit o delegație oficială din România. La finalul audienței generale, Papa Francisc a trecut și a salutat delegația română, prilej cu care reprezentanții Romfilatelia și cei ai Oficiului Filatelic și Numismatic de la Vatican, în prezența reprezentanților Ambasadei României pe lângă Sfâântul Scaun, au prezentat Sfântului Părinte macheta emisiunii filatelice comune România-Vatican dedicată călătoriei apostolice a Sanctității Sale în România, introdusă în circulație pe 31 mai 2019, prima zi a vizitei apostolice.

Fotografiile realizate pe parcursul întâlnirii completează acest moment desfășurat sub semnul diplomației publice, culturii și schimbului de idei.

 

 

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search