Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
PLIANT ABONAMENT

Romfilatelia a lansat prima colecție de NFT-uri pe platforma guvernamentală ICI alături de parteneri instituționali

București, 26 aprilie 2023

Romfilatelia, unica autoritate desemnată de Guvernul României în emiterea mărcilor poştale româneşti, a lansat, colecţia unică de 15 NFT-uri „O Lume într-un Timbru”.

Evenimentul a avut loc la Palatul Parlamentului, în cadrul ”Critical Infrastructure Protection Forum”, fiind organizat de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București România care a lansează ICI D|SERVICES.

Colecția de NFT-uri Romfilatelia, catalogate ca Rarități, s-a alăturat celorlalte cinci colecții lansate de partenerii instituționali Agenția Națională de Presă AGERPRES, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” și ICI București, precum și de  sportivul român David Popovici.

Potrivit directorului general al ICI, Adrian Victor Vevera, moderatorul evenimentului, platforma este un spaţiu în care instituţiile publice şi nu numai pot să aibă siguranţa şi confortul de a tranzacţiona şi de a propune modele pe care să le promoveze, dar şi o viitoare sursă de venituri.

„Timbrul a devenit un instrument de plată în avans pentru servicii poştale, dar şi un mijloc de celebrare şi de promovare a patrimoniului naţional. În România, prima emisiune de timbre poştale a apărut în 1858 sub numele de Cap de bour şi a avut un impact puternic asupra dezvoltării filateliei în ţara noastră. Astăzi, timbrul reprezintă unul dintre simbolurile naţionale şi are multiple funcţii, precum promovarea imaginii ţării, educaţia universală, protejarea mediului. (…) Această colecţie sărbătoreşte istoria timbrelor poştale româneşti şi include o gamă de emisiuni filatelice rare, multe dintre ele abia acum accesibile publicului larg”, a detaliat Ciprian Iacob, reprezentant ICI D|SERVICES.

„Aceste NFT-uri au în spate o poveste, care îndeamnă şi la educaţie, pentru că timbrul este şi un mijloc de educaţie universală, este un adevărat ambasador, al imaginii marilor sportivi, marilor artişti, al evenimentelor importante, este un instrument de diplomaţie publică, dar în acelaşi timp reprezintă şi suveranitatea ţării. Este un simbol de ţară, iar ceea ce am încercat în aceste 15 piese e o poveste care va continua”, a declarat Directorul General Romfilatelia.

Romfilatelia adresează mulțumiri echipei ICI București pentru frumoasa colaborare și inițierea în cadrul acestui prim proiect concretizat într-o valoroasă colecție de NFT-uri.

#ICI #ParlamentulRomâniei #CameraDeputaților #GuvernulRomâniei #MCID #MinisterulEconomiei #MinisterulFinanțelor #Ancom #Agerpres #COSR #BCU #DavidPopovici #STS #ADR #UPB #AmCham #NuclearElectrica #SRR

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search