Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Romfilatelia, 18 ani

În urmă cu 18 ani, în prima zi de Mărțișor, se înființa Romfilatelia, unica instituție abilitată a statului român, investită să realizeze și să pună în circulație timbrele poștale românești. Evenimentul se înscrie în anul în care, la București, avea loc al 23-lea Congres al Uniunii Poștale Universale, la care România se numără printre membrii fondatori.

Pornea la drum cu o echipă mică și cu misiunea clară de a se afirma ca o entitate care să schimbe, obiceiuri, concepte și abordări, din dorința de a conferi timbrului românesc un nou statut de simbol universal al culturii, istoriei, sportului performant, frumuseților țării, al prezenței vizibile în marcarea celor mai importante evenimente interne și externe, ale istoriei trăite sub stelele steagului Uniunii Europene.

Modul de abordare a tematicilor emisiunilor de mărci poștale, produsele noi create pentru a aduna la un loc textele unor subiecte de importanță majoră cu frumusețea timbrelor etalate în pagini de albume, participarea activă la mari evenimente istorice și culturale, au definit Romfilatelia ca o adevărată instituție de promovare a culturii și simbolului de țară. A urmat oficializarea unui parteneriat, pe deplin meritat cu Academia Română, materializat în proiecte și acțiuni comune în care marca poștală s-a înscris ca vector principal de imagine.

Instituțiile de prestigiu ale țării: Administrația Prezidențială, Parlamentul României, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Comunicațiilor, Ministerul Mediului și alte structuri din cadrul Guvernului României, Banca Națională a României, Patriarhia Română, importante instituții de învățământ superior, administrația centrală și locală, s-au regăsit ca beneficiari ai unor proiecte de excepție, materializate în produse cu grad înalt de reprezentativitate și protocol.

De remarcat faptul că marca poștală s-a regăsit ca mesaj activ și influent în acțiunile inițiate de ministere, organizații nonguvernamentale, agenții și instituții de profil, care au vizat campaniile de ajutorare a semenilor aflați în suferință, protecția mediului, interzicerea și combaterea consumului de droguri, promovarea programelor de interes național și internațional inițiate de UNICEF și Crucea Roșie.

Dorim să asigurăm pe toți cei care au apreciat munca noastră, că vom păstra și valorifica din plin statutul deja recunoscut, ca instituție de cultură de referință a României.

În această zi de Întâi de Mărțișor, alături de frumoasele brândușe adunate în seria de timbre a primei emisiuni de primăvară a anului 2022, dorim să vă adresăm, din suflet, urarea:

La mulți ani, dragi prieteni ai timbrului românesc!

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search