Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

România la Expoziția Filatelică Mondială New York 2016

Colita dantelata_Perforated souvenir sheetCea mai recentă emisiune de mărci poștale este dedicată unei manifestări de anvergură din domeniul filateliei, care își propune să promoveze originalitatea produselor filatelice la nivel mondial, valoarea educativă și culturală a filateliei și totodată, să stimuleze schimburile filatelice internaționale.

Este vorba despre Expoziția Filatelică Mondială New York 2016, pe care Romfilatelia o marchează printr-un proiect de timbre cu titlu omonim, ce va putea fi achiziționat începând de sâmbătă, 28 mai a.c., de la magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Organizată de Societatea Filatelică Americană (APS), Expoziția Mondială Filatelică își deschide porțile în perioada 28 mai – 4 iunie 2016, reunind, sub deviza „O plimbare în jurul lumii”, peste 50 de administrații poștale din întreaga lume, peste 200 dintre cei mai importanți și cunoscuți dealeri din domeniul filateliei mondiale și peste 50 de cluburi și societăți filatelice din întreaga lume.

Este a 11-a Expoziție Mondială Filatelică organizată la New York, prima fiind cea din 1913, ediția din acest an expunând vizitatorilor colecția privată a lui John Lennon (membru al celebrei formații The Beatles), constând în 500 de timbre, majoritatea americane și neo zeelandeze.

Prin emisiunea de mărci poștale Expoziția Filatelică Mondială New York 2016, Romfilatelia promovează acest important eveniment filatelic desfășurat la nivel mondial și anunță totodată participarea României la expoziție, vizitatorii putând admira timbrele românești și afla informații „la cald” despre istoria și cultura țării noastre.

Prezența Romfilatelia la o manifestare de o așa amploare implică activități de promovare a imaginii României, a valorilor și simbolurilor naționale, publicul descoperind și cunoscând țara noastră într-un mod inedit, prin intermediul mărcii poștale, veritabil ambasador al tezaurului românesc.

Totodată, Romfilatelia participă și la concursul filatelic tematic organizat de Uniunea Poștală Universală, unde va promova și susține timbrele românești și filatelia națională prin exponatul „Romania, a land to be discovered”.

Cele două panouri care vor expune mărcile poștale românești vor conține emisiuni cu tematici variate, de la istorie, natură, peisaje, orașe românești până la faună, floră, artă, personalități renumite ale țării, tradiții și obiceiuri care definesc poporul român.

Emisiunea filatelică Expoziția Filatelică Mondială New York 2016 este alcătuită dintr-un plic
prima zi și o coliță dantelată, care ilustrează în timbru (prin tehnica timbru în timbru) imaginea mărcii de 27 de parale din seria Cap de Bour, emisă de Moldova în anul 1858. Pe manșeta coliței sunt ilustrate logo-ul Expoziției și elemente de identitate națională (poarta maramureșeană).

Romfilatelia îi invită pe toți participanții la expoziție să viziteze standul societății și să descopere timbrele naționale, purtătoare de mesaje și imagini ce redau povești nemuritoare ale neamului românesc. 

 

* * *

 

Un timbru înnobilează prin sine comunicarea; împărtășește emoții, comprimă distanțe și crează legături; adună pe suprafața sa miniaturală povești „uriașe” despre valori umane și materiale, pe care le include cu succes în moștenirea românească; Un timbru se transformă în timp și își redefinește rolul în funcție de actualitatea societății: de la susținător al cauzelor nobile și prieten al personalităților românești de valoare la mesager de prim rang al celor mai importante evenimente sau, pur și simplu, veritabil ambasador al țării și poporului român. Nu uita să cauți și să descoperi emoția unei lumi adunate pe timbrele românești!

 

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi Biroul Relaţii Publice:

Tel: 021 / 337 24 42

anamaria.anton@romfilatelia.ro

WordPress Image Gallery Plugin
Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search