Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

ROMÂNIA –GRÃDINA CARPAȚILOR

romania_brand_M  Formatã pe vechea vatrã a Daciei în zona sud-esticã a Europei Centrale, cu arcul munţilor Carpaţi în mijloc, mãrginitã de Dunãre şi Marea Neagrã, se aflã România şi un popor statornic de peste douã mii de ani.
Cu o istorie bogatã, teritoriul actual al României oferã turistului posibilitatea de a descoperi unele dintre cele mai vechi şi bogate dovezi de spiritualitate, tradiţii, continuitate şi culturã autenticã.
Estul Carpaţilor Meridionali oferã ocazia de a întâlni Sfinxul din Bucegi, vechi cât timpul, iar vestul aceloraşi munţi pãstreazã una dintre cele mai mari şi frumoase rezervaţii naturale din Europa, Parcul Naţional Retezat.
Acolo unde Dunãrea se apropie de Marea Neagrã, poţi face o plimbare pe nenumãratele canale ale celei mai mari delte a continentului, mirifica Deltã a Dunãrii.
România este locul unde afli Legenda Meşterului Manole – ziditorul unuia dintre cele mai frumoase lãcaşuri ortodoxe, Mãnãstirea Curtea de Argeş şi unde poţi, de asemenea, întâlni Coloana Infinitului, închipuitã şi construitã de marele geniu universal, Constantin Brâncuşi.
România este ţara vestitelor Biserici din lemn din Maramureş şi a unicului Cimitir vesel din lume, cel de la Sãpânţa, dar şi ţara numeroaselor monumente istorice a cãror unicitate uimeşte orice vizitator.
Creaţia popularã româneascã este cunoscutã pe toate continentele lumii, prin varietatea şi singularitatea ei reprezentatã în mod special de ceramica popularã şi de frumuseţea scoarţelor româneşti.
România, dãinuind prin dragoste şi suferinţã, s-a pãstrat de milenii, ca un miracol, în acest spaţiu mioritic, aparţinând dintotdeauna strãvechii Europe.
Emisiunea de mãrci poştale România – Grãdina Carpaţilor, pe care Romfilatelia o introduce în circulaţie, este dedicatã lansãrii brandului turistic al României.

Pentru sprijinul acordat la realizarea acestei emisiuni de mãrci poştale, aducem mulţumirile noastre Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Turismului şi fotografilor Victor Bortaş, Eugen Petrescu şi Eduard Despinoiu.

Data Aparitie:2010-07-29

romania_brand_box

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search