Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

ROMÂNI CU CARE NE MÂNDRIM AMBASADOR SIMONA MICULESCU

Performanță istorică pentru România: Doamna Simona Miculescu, Ambasadorul României la UNESCO, a fost aleasă în unanimitate, de către reprezentanții celor 194 de state membre ale UNESCO, în funcția de Președinte al celei de-a 42-a Conferințe Generale a acestei organizații specializate a Națiunilor Unite.

Este prima dată când țara noastră prezidează un organ de conducere al UNESCO, în cei 67 de ani de apartenență. Dincolo de a fi prima femeie ambasador al României la UNESCO, am devenit acum a cincea femeie care prezidează Conferința Generală și a patra din Grupul Est-European (din care face parte România), în cei 78 de ani de existență a organizației.

În discursul de investitură, Doamna Ambasador a făcut un apel vibrant la unitate, dialog și solidaritate internațională, pentru a putea găsi soluții durabile provocărilor majore și complexe cu care se confruntă comunitatea internațională, într-un peisaj global din ce în ce mai fragmentat, caracterizat prin multiplicarea conflictelor, schimbări climatice și riscuri asociate transformării digitale.

Echipa Romfilatelia o felicită pe Doamna Ambasador Simona Miculescu pentru alegerea în această funcție de reprezentare a României la cel mai înalt nivel, iar marca poștală va continua misiunea sa de promovare a valorilor naționale și universale, proiectele dedicate prezenței României în patrimoniul material și imaterial UNESCO.

Cea de-a 42-a sesiune a Conferinței Generale a UNESCO se va derula în perioada 7-22 noiembrie la sediul central al organizației din Paris. La această sesiune, statele membre vor lua decizii majore, inclusiv cu privire la Programul și Bugetul UNESCO pentru 2024-2025, și asupra implementării rezoluțiilor precedente.

Foto credit: UNESCO

#romaniaunesco #ambasador #presedinteCG42 #SimonaMiculescu #olumeintruntimbru #culturaprintimbre #educatieprintimbre #PatrimoniulMondialUNESCO #UNESCO #DelegatiapermanentaaRomanieipelangaUNESCO #PatrimoniulImaterialUNESCCO

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search