Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

PRINŢESA DIANA, IN MEMORIAM, 20 DE ANI

„Fii bun cu oricine fără să aştepţi răsplată şi fii sigur
că într-o zi cineva va fi la fel cu tine.”

Lady Diana

31 august este ziua în care ne amintim cu tristeţe de tragica dispariţie a Prinţesei Diana, supranumită „Prinţesa inimilor”.

Carismatică, elegantă, plină de compasiune, Prinţesa de Wales a câştigat simpatia întregii lumi, în timp ce frumuseţea şi popularitatea sa au atras atenţia presei, transformând-o într-una dintre cele mai fotografiate femei din lume.

Romfilatelia comemorează la data de 31 august 2017 tragica dispariţie a Prinţesei Diana prin emisiunea de mărci poştale ce reprezintă un supratipar al emisiunii Diana – Prinţesă de Wales din anul 1999.

La 20 ani de la tragicul accident ce a avut loc în tunelul din  Paris în care şi-a pierdut viaţa, Lady Diana continuă să fie iubită de britanici, de întreaga lume. Fântâna comemorativă dedicată „Prinţesei inimilor” din Londra este loc de pelerinaj unde oamenii aduc flori, suveniruri, în amintirea celei mai îndrăgite prinţese britanice.

Diana Frances Spencer, s-a născut la 1 iulie 1961, la Sandringham, Norfolk şi de mică a avut înclinaţii spre muzică şi dans, a studiat baletul şi a crescut dorind să devină balerină. De asemenea, a fost pasionată de înot, scufundări, hochei, tenis, schi.

La 29 iulie 1981 la Catedrala St. Paul, a avut loc nunta de basm dintre Lady Diana Spencer şi Prinţul Charles, şi astfel, Diana Frances Spencer devine Lady Diana, Prinţesă de Wales.

Manifestându-se încă din primii ani după căsătorie ca reprezentant al Casei Windsor, ea s-a consacrat acţiunilor umanitare, în special în slujba copiilor, mai ales a celor defavorizaţi.

Activitatea în sprijinul bolnavilor de HIV, a făcut-o extrem de populară. Alte probleme care i-au atras atenţia prinţesei au fost: cancerul, oamenii nevoiaşi, sărăcia, bolile mentale şi abuzul de droguri.

Lady Di a fost în repetate rânduri surprinsă de paparazzi alinând suferinţele oamenilor bolnavi, vorbind foştilor dependenţi de droguri, încercând să ofere o mână de ajutor bătrânilor şi celor fără adăpost. A fost primul membru al familiei regale care a vorbit deschis despre orice, fără a se teme de reacţia celor din jur.

În anul 1989, Lady Diana a inaugurat la Londra „Centrul Landmark Aids”, centru ce oferă ajutor pacienţilor infectaţi cu HIV. Ulterior a devenit protector al National AIDS Trust.

Chiar dacă în anul 1996 căsătoria cu Prinţul Charles s-a destrămat, Lady Diana a rămas în atenţia opiniei publice, continuând seria operelor de binefacere.

De-a lungul anilor a coordonat mai multe organizaţii şi manifestări, printre care: „Festivalul de Muzică şi Artă” de la Swansea, „Şcoala Regală pentru nevăzători şi Asociaţia britanică a surzilor”, organizaţia „Help the Aged”, Fondul „Malcolm Sargent” pentru copiii bolnavi de cancer, „Organizaţia de Cruce Roşie a tineretului”, „Baletul londonez”, „Academia Regală de Muzică”.

Tragicul accident din 31 august 1997 a întristat şi şocat întreaga lume. Ziua dispariţiei prinţesei, dincolo de lacrimi şi emoţii, a rămas unul dintre cele mai tulburătoare momente ale secolului XXI.

Lady Diana a fost înhumată pe o insuliţă din mijlocul unui lac situat în mijlocul proprietăţii familiei sale, de la Althorp.

La ceremonia funerară, însoţită de manifestări de emoţie de mare amploare, Elton John a interpretat, ca ultim omagiu adus „Prinţesei inimilor”, melodia „Candle in the Wind 1997”.

 

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search