Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

PREMIUL NOBEL PENTRU FILOLOGIA ROMÂNEASCĂ – ACADEMICIANUL EUGEN SIMION A CÂȘTIGAT MEDALIA DE AUR PENTRU FILOLOGIE ÎN 2018. IN MEMORIAM ALFRED NOBEL

De aproape un secol, Societatea Internațională de Filologie acordă unui gramatician sau critic literar Medalia de Aur pentru Filologie Alfred Nobel, Premiul pentru Filologie Alfred Nobel, Premiul Nobel pentru Filologie.

Două sute de Universități sunt membre ale Societății Internaționale de Filologie, din toată lumea. Sunt nominalizași cinci savanți. Universitățile votează câștigătorul, care este premiat în țara sa și la sediul Parlamentului European (în Strasbourg, Franța).

În anul 2018, Medalia de Aur pentru Filologie a fost câștigată de Academicianul Român Eugen Simion, Președinte al Academiei Române (1998-2006).

Sub egida “Oameni, Fapte, Valori”, în semn de gratitudine și admirație pentru o viață dedicată literaturii și o carieră ireproșabilă, Romfilatelia i-a dedicat profesorului Eugen Simion un întreg poștal și set de cărți poștale aniversare, cu imagini ale personalităților vieții literare, academice și spirituale care i-au fost alături în viață: Sanctitatea Sa Papa Ioan Paul al II-lea, Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarh al Bisericii Ortodoxe a Constantinopolului, PF Părinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, E.S. Philippe Étienne, Ambasadorul Franței la București în perioada 2002-2005, prof. Jean-Jacques Askenasy, prof. Jacques De Decker, prof. Serge Fauchereau, prof. Jaime Gil Aluja și prof. Thierry René Henri de Montbrial, Marin Preda, Marin Sorescu, Nichita Stănescu, Constantin Noica și Zoe Dumitrescu-Bușulenga.

În Anul Centenarului Marii Uniri, Premiul Nobel pentru Filologie acordat Domnului Academician Eugen Simion ne onorează.

Felicitări, Domnule Academician Eugen SIMION! Suntem mândri că suntem contemporani cu Dumneavoastră!

România are VALORI  și VALOARE!

Mulțumim!

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search