Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Petrece sărbătorile de iarnă alături de Romfilatelia și timbrul românesc * Crăciun 2015 *

Craciun 2015_Christmas 2015

„Bucuria este adevăratul dar al Crăciunului.” (Papa Benedict al XVI-lea)

Din bucurie pentru toți credincioșii, cât și pentru cultura neamului românesc, dar și ca o continuare a unei tradiții dragi, Romfilatelia marchează Sfânta Sărbătoare a Nașterii Domnului Iisus Hristos
printr-o emisiune specială de mărci poștale, intitulată sugestiv Crăciun 2015, ce va putea fi găsită spre achiziționare începând de vineri, 6 noiembrie a.c., în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Sărbătoarea Nașterii Domnului, numită în popor și Crăciun, este una dintre cele mai mari sărbători creștine și este prăznuită cu mare solemnitate în fiecare an, pe data de 25 decembrie. Marcând un eveniment deosebit de important în istoria creștinismului, nașterea Domnului Iisus Hristos din Fecioara Maria, Crăciunul simbolizează astfel bucuria întâlnirii omului cu Dumnezeu, praznic ce este sărbătorit în întreaga lume, prin diferite tradiții religioase, dar și laice.

Marca poștală dedicată Crăciunului, având valoarea nominală de 1,00 leu, ilustrează anul acesta imaginea unei frumoase icoane aparținând pictorului Gheorghe Tattarescu, icoană ce prezintă momentul Nașterii lui Iisus și face parte din patrimoniul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Gavrilă Simion din Tulcea.

Datată din secolul al XIX-lea, icoana Naşterii lui Iisus, realizată de Gheorghe Tattarescu, se impune prin simţul măsurii, prin claritatea compoziţiilor sale, prin măiestria şi fineţea desenului, precum şi prin coloritul sobru şi expresia de demnitate a personajelor. Realizată în tehnica picturii în ulei, icoana este încadrată de un chenar auriu, îngust, iar în partea dreaptă, sunt prezentaţi Iosif şi Maica Domnului, care stă în genunchi şi îl ţine în braţele sale pe Pruncul Iisus. Din nori străbate până în staul steaua călăuzitoare, semnul mult aşteptat de magii care l-au întâmpinat pe Împăratul lumii cu aur, smirnă şi tămâie. Fundalul închis, asemănător clar-obscurului, lasă să strălucească culorile roşu, galben, albastru şi alb din chipurile şi veşmintele personajelor.

Elementele filatelice ale emisiunii Crăciun 2015 includ, alături de timbrul tematic, un plic prima zi și un întreg poștal, dar și două produse speciale, cu toate fiind realizate într-o manieră grafică și artistică deosebită, ce transpune pe hârtie importanta însemnătate a sărbătorii creștine.

Cele două produse speciale completează elementele emisiunii de timbre dedicate Crăciunului, colecționarii, dar și publicul general putând admira astfel produse de colecție, în serii limitate.

Albumul filatelic este realizat în tiraj limitat de 425 de exemplare și este echipat cu blocul de două timbre dantelate cu elemente grafice de folio aur pe manșeta acestuia și plicul prima zi, având ștampila „ prima zi” imprimată în clar, de asemenea cu folio aur. Ambele produse sunt numerotate de la 001 la 425.

Produsul filatelic (timbru de argint Crăciun 2015 în casetă) este un produs exclusiv, concept Romfilatelia, realizat într-un tiraj limitat de 425 exemplare. Timbrul din argint este replică a mărcii poștale „Crăciun 2015” și este inserat într-o casetă specială. Pe capacul interior al casetei este poziționat carnetul filatelic care conține blocul de două timbre (un timbru dantelat și un timbru nedantelat) al emisiunii și certificatul de autenticitate, numerotat de la 001 la 425.

Ca forme de machetare au fost folosite coala de 28 de timbre, minicoala de 8 timbre + 1 vinietă, minicoala de 8 timbre, blocul de 2 timbre dantelate (în album filatelic) și blocul de 2 timbre
(în produs filatelic).

Romfilatelia adresează mulțumiri Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Gavrilă Simion din Tulcea pentru sprijinul documentar acordat în realizarea emisiunii de mărci poștale Crăciun 2015.

În așteptarea Sărbătorii Nașterii Domnului, vă invităm să admirați proiectul Romfilatelia dedicat Crăciunului și să vă lăsați inspirați de expresivitatea și forța sugestivă a acestuia în pregătirea darurilor pentru cei dragi.

* * *

Povestea timbrelor, emise de Romfilatelia începând cu anul 2004, reprezintă o minunată călătorie printre frumusețile și bogățiile României, ilustrând locuri pitorești, instituții de renume, personalități remarcabile ale poporului român, tradiții păstrate din generație în generație, valori și simboluri naționale ce poartă numele României peste granițele țării. De mai bine de un deceniu, Romfilatelia și marca poștală sunt biletul tău către educație, cultură și cunoaștere.

 

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi Biroul Relaţii Publice:

Tel: 021 / 337 24 42

anamaria.anton@romfilatelia.ro

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search