Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Pești Exotici

blocpestiRomfilatelia, societate specializata în emiterea si comercializarea marcilor postale românesti, lanseaza, atât pentru cei pasionati de acvaristica cât si pentru filatelisti, emisiunea „Pesti exotici”.
Carassius auratus este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominala de 21.000 lei.
El face parte din familia Cyprinidae, iar originea sa se afla în China. Este denumit si pestisorul de aur sau carasul auriu. Are o longevitate de invidiat (18 ani) si poate ajunge, la maturitate, pâna la 30-35 cm lungime. Se înrudeste cu crapul, dar are corpul mai putin aplatizat si îi lipsesc mustatile. Este cel mai vechi peste crescut în scopuri ornamentale, având cel putin 1000 de ani de selectie.
Marca postala având valoarea nominala de 31.000 lei, înfatiseaza specia Symphysodon discus care face parte din familia Cichlidae si îsi are originea în regiunea Amazonului.
Specia se remarca printr-un colorit interesant al corpului si al înotatoarelor (galben-albastrui, tivite cu rosu), dar si print-o forma impozanta, de disc, reprezentantii acestei specii putând ajunge la un diametru de circa 23 cm.
Reproducerea acestei specii a fost o lunga perioada de timp un mister si, chiar în zilele noastre, când se cunosc aproape toate amanuntele cu privire la actul de perpetuare a speciei, ea este dificila.
Timbrul cu valoarea nominala de 36.000 lei ilustreaza Labidochromis caeruleus, foarte cautat de acvaristi datorita culorii sale de un galben sclipitor si Labidochromis zebroides, un peste zebrat care are un colorit albastru cu dungi negre. Labidochromis face parte din familia Cichlidae si este originar din lacul Malawi (Africa).
Timbrul cu valoarea nominala de 47.000 lei ilustreaza specia Betta splendens care
face parte din familia Anabantidae si este originar din sud-estul Asiei (India, Thailanda, Vietnam, Indonezia).
Este cunoscut si sub numele de pestele luptator, aceasta denumire venind de la faptul ca masculii sunt aprigi aparatori ai teritoriului propriu, astfel încât, daca sunt pusi împreuna într-un acvariu, se vor lupta pâna când unul dintre ei va muri. Coloritul lor variaza, putând fi galben, albastru, auriu, verde, rosu sau combinatii spectaculoase între diferite culori.
Data Aparitie:2005-03-01

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search