Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Participarea Romfilateliei în cadrul videoconferinței Asociației Mondiale de Dezvoltare a Filateliei (WADP)

Joi, 10 decembrie 2020, Romfilatelia a participat la videoconferința Asociației Mondiale de Dezvoltare a Filateliei organizată de Uniunea Poștală Universală (UPU)/ WADP, abordând tematică “Arta ca model de business filatelic și mijloc de promovare a filateliei ”.

Webinarul, care s-a desfășurat în mediul online, a reprezentat o modalitate de a reuni principalii reprezentanți ai autorităților filatelice din lume: Mr. Artyom Adibekov, Director General JSC “Marka”- Președinte WADP, Mr. Raul Moreira, Director Filatelic CTT Correios de Portugal, Mr. Habib Labidi, Șef serviciu Centrul Filatelic La Poste Tunisienne, Ms. Linda Chou, Șef serviciu Divizia Macao Post, Mr. Martin Morck- Artist, Grafician și Gravor, Mr. Markus Hammerle, Director General Hammerle & Vogel GmbH, Mr. Ian Brigham, Director General Cartor Security Printing şi Mr. Andrii Shapovalov, Director General Stampsdaq.

Țările participante au ilustrat video modele de prezentări ale autorităților filatelice, abordând teme ca “Arta ca mijloc de dezvoltare filatelică”, “Arta – o modalitate de a promova filatelia”, “Timbrele ca mijloc de promovare a artei”, “Arta în timbrele din Macao”, “Amprenta mâinii – gravuri și detalii grafice”, “Inovație în arta textilă“, “Ecrane de culori și substraturi pentru timbre care ilustrează opere de artă“ , “Filatelia Blockchain“.

Agenda reuniunii a inclus un schimb de opinii, idei și proiecte, modele de business prin artă, grafică și tematici atractive pentru a revitaliza pe plan modial timbrul – ca simbol, utilitate de comunicare prin poștă și valoare de colecție.

Participarea Romfilateliei în cadrul acestei videoconferințe face parte din seria evenimentelor dedicate relațiilor internaționale pe care Romfilatelia le-a dezvoltat de-a lungul timpului, iar rolul timbrului românesc este de promotor important al succeselor naţionale şi internaţionale, dar şi de veritabil ambasador ce poziţionează România pe harta lumii.

Menționăm faptul că Romfilatelia a prezentat emisiuni de mărci poștale și produse speciale realizate de Octavian Penda, celebrul pictor şi gravor, sculptor şi medalist, ceramist şi sticlar, scriitor şi profesor român.

În cei 16 ani de activitate, Romfilatelia, societatea emitentă a timbrelor și efectelor poștale românești, a dezvoltat numeroase proiecte menite să promoveze imaginea și valorile României în lume, legând prin timbre prietenii.

Mulțumim gazdelor Olga Mokaddem și Stephane Cuennet pentru reuniunea din cadrul videoconferinței Asociației Mondiale de Dezvoltare a Filateliei, ocazie cu care cei prezenți au putut împărtăși bucuria și experiențele acumulate de-a lungul anilor din lumea timbrelor.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search