Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

PAPAGALI

Romfilatelia introduce în circulație vineri, 28 iulie 2023, o interesantă emisiune din tematica Faună, intitulată „Papagali“, alcătuită din patru mărci poștale, un „plic prima zi” și minicoli realizate în două variante de machetare, precum și o mapă filatelică de colecție.

Papagalii (ordinul Psittaciformes) constituie un ordin foarte numeros de păsări cu caractere omogene, incluzând trei familii actuale: familia Strigopidae (papagalii bufniță) ce cuprinde trei specii din două genuri; familia Cacatuidae cu 21 de specii grupate în șapte genuri și familia Psittacidae cu 389 de specii din 80 de genuri.

Ara cu aripi verzi (Ara chloropterus), ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 2,20 Lei, este cel mai roșu papagal din grupul «Macaw» și cel mai mare papagal al genului Ara.

Lorichet curcubeu sau Lorichet multicolor (Trichoglossus moluccanus), redat pe timbrul cu valoarea nominală de 2,90 Lei, este o specie de papagal găsită în Australia.

Barraband sau Papagalul superb (Polytelis swainsonii), este redat pe timbrul cu valoarea nominală de 3 Lei. Sunt papagali de dimensiuni mari, ajungând până la 40 cm.

Pasărea asfințitului (Aratinga solstitialis), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 11 Lei, este originară din America de Sud (Brazilia, Guyana, Venezuela, Guyana Franceză, Surinam), dar populațiile de papagali din libertate se află în prezent în continuă scădere datorită înfloririi comerțului cu păsări de companie.

Romfilatelia mulțumește reprezentanților Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Institutului de Biologie București al Academiei Române pentru colaborarea la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

Emisiunea va fi disponibilă de Vineri, 28 iulie, în rețeaua magazinelor Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online: https://romfilatelia.ro/store/.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați Biroul Relații Publice:
Tel: 021 / 336 93 92
pr@romfilatelia.ro

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search