Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

PAȘTI 2010

PrintA devenit deja o tradiţie, ca în fiecare an cu ocazia Sãrbãtorii Învierii Domnului, Romfilatelia sã introducã în circulaţie emisiunea de mãrci poştale, Paşti 2010.
Este un motiv de mare bucurie pentru noi toţi faptul cã întreaga lume creştinã va sãrbãtori anul acesta Paştele, în aceeaşi Duminicã, pe 4 aprilie 2010.
Învierea Domnului, acest miracol ce însoţeşte de milenii trãirea creştinã, ne determinã mereu sã fim mai buni pentru a primi în suflet, aşa cum se cuvine, Lumina Învierii lui Hristos.
Osândirea, Drumul spre Golgota, Rãstignirea şi Învierea, toate sunt momente ale vieţii fiecãruia dintre noi, care cinstim cum se cuvine pe Mântuitorul Iisus Hristos.
Sfintele Paşti, cea mai mare sãrbãtoare creştinã, adunã într-o neasemuitã emoţie întreaga spiritualitate şi sensurile divine ale tuturor sãrbãtorilor din timpul anului.
I s-a spus Paşti de la numele sãrbãtorii iudaice Pesah, adicã trecere. Pentru evrei, Paştele înseamnã trecerea de la robia egipteanã la libertatea promisã de Dumnezeu. Drumul existenţial al poporului de la robie la libertate prefigura ieşirea din timpul lui Moise de sub robia morţii, a neamului omenesc întreg, prin Jertfa Domnului nostru Iisus Hristos.
Învierea Mântuitorului este tot o trecere, dar nu numai o trecere de la o stare la alta, ci este trecerea de la moarte la viaţã.

„Hristos a înviat din morţi,
Cu moartea pre moarte cãlcând
Și celor din mormânturi,
Viaţã dãruindu-le.“

Și poate cã viaţa nu ar fi avut putere dacã nu ar fi fost Învierea, dacã nu ar fi existat în permanenţã speranţa şi credinţa în Înviere şi bucuria fãrã de margini a unei alte vieţi, veşnice!
Durere, suferinţã, bucurie şi biruinţã, Cruce şi Înviere, toate le retrãim mai puternic, în fiecare an, de Sfintele Paşti, atunci când lumina Dumnezeiascã se pogoarã, pentru o clipã, peste noi, luminându-ne existenţa vieţii acesteia trecãtoare în drumul nostru cãtre Veşnicie!
Pe timbrul emisiunii filatelice este ilustrat un detaliu dintr-o icoanã pe lemn din secolul al XX-lea „Învierea Domnului“, a cãrui imagine ne-a fost pusã la dispoziţie de cãtre Patriarhia Românã.

Hristos a Înviat!

Echipa Romfilatelia

Aducem mulţumirile noastre Preafericitului Pãrinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi Arhiepiscopiei Bucureştilor pentru sprijinul oferit la realizarea acestei emisiuni filatelice.

Data Aparitie:2010-03-12

Pasti_2010_box

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search