Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

O revedere sub semnul prieteniei – Vizita Doamnei Ruxandra Săraru la Romfiatelia

Azi, 3 februarie, ne-a bucurat vizita doamnei Ruxandra Săraru, jurnalist de excepție, realizator de emisiuni, membru în Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune.

Întâlnirea a fost plină de amintiri în contextul ultimelor evenimente ale Societății Române de Radiodifuziune. Ne-am amintit de momentele importante ale Radio-ului, pe care Romfilatelia le-a aniversat prin marca poștală, promotor al valorilor naționale.

Am rememorat cu emoție emisiunea filatelică „Fonoteca de aur a României”, din anul 2013.

„ALO, ALO, AICI RADIO BUCUREȘTI!…”
Lansate în eter la 1 noiembrie 1928, aceste cuvinte au însemnat naşterea Radioului românesc.

Printre cele mai valoroase înregistrãri pe bandã magneticã, se numãrã neîndoios cele care ne restituie vocile unora dintre cei mai mari scriitori români: Mihail Sadoveanu recitând „Sara pe deal” de Mihai Eminescu (înregistrare 1952), Lucian Blaga recitând din versurile sale („La cumpãna apelor”, înregistrare 1960), Tudor Arghezi, „Flori de mucigai” (înregistrare 1962), George Cãlinescu, rostind la Sala Palatului în 1964, faimoasa conferinţã despre „Eminescu, poet naţional”. Acestora li se adaugã savanţi ca Henri Coandã (înregistrare 1967) sau marile nume ale muzicii româneşti ca George Enescu (înregistrãri 1943, 1951), Maria Tãnase cântând „Hora Unirii” (înregistrare din anul 1957) sau Mihail Jora, într-o foarte emoţionantã evocare din 1955 a marelui Enescu, dispãrut în acelaşi an…, ca sã ne oprim doar la câteva din comorile Fonotecii de Aur.

În anul 2023, partenerul traditional al Romfilatelia, Societatea Română de Radiodifuziune împlinește 95 de ani, tezaurizând în patrimoniu voci și evenimente de marcă, iar Romfilatelia va continua călătoria în universul timbrelor, care vor fi prezente atât în eter, cât și în clasoare.

 

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search