Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

O nouă filă în cartea de istorie filatelică a Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” – 80 de ani de la înfiinţare

Poza 1Vineri, 20 mai 2016, Romfilatelia şi Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” au completat parteneriatul tradiţional cu cel mai recent proiect filatelic dedicat acestei instituţii emblematice a ţării noastre, la aniversarea a 80 de ani de la înfiinţare, lansând în cadru oficial emisiunea de mărci poştale aniversare Anotimpuri la Muzeul Satului.

Momentul Romfilatelia s-a înscris în programul aniversar dedicat celor 8 decenii de existență a muzeului, perioada 16-22 mai a.c. curpinzând numeroase manifestări cultural-artistice ce sărbătoresc „Satul de la șosea”, unde istoria se trăiește „pe viu”.

Astfel, într-o atmosferă cum numai la Muzeul Satului se întâlneşte, alături de prieteni, susţinători și iubitori ai vieții tradiționale românești, a locurilor autohtone și obiceiurilor pure, Romfilatelia a marcat aniversarea „satului din inima capitalei” prin prezentarea unui panou filatelic special, oferind publicului ocazia de a descoperi noua emisiune de mărci poştale, dar şi timbre care au promovat Muzeul Satului în trecut și care îmbogățesc patrimoniul filatelic încă din anul 1963.

Surpriza filatelică a fost dezvăluită participanţilor prezenți la eveniment de către doamna Conf. univ. dr. Paula Popoiu, Manager al Muzeului Naţional al Satului, doamna Irina Cajal, Subsecretar de Stat, Ministerul Culturii şi doamna Cristina Popescu, Director General, Romfilatelia, vizitatorii fiind astfel invitați în mod oficial să descopere paradisul autentic românesc prin intermediul mărcilor poştale.

”Acesta este un moment extrem de important al acestei aniversări a Muzeului Satului. Este un moment care rămâne în istorie, așa cum Muzeul Satului este și va rămâne în istorie.
Este momentul Romfilatelia, o instituție pe care noi o iubim și cu care colaborăm foarte bine și îi mulțumesc doamnei Cristina Popescu, director general Romfilatelia, pentru că domnia sa ne-a ajutat să păstrăm în memoria locului și a țării cele mai frumoase momente cu Muzeul Satului.”, a afirmat managerul muzeului, încununând cu gânduri bune și cuvinte frumoase cea mai recentă colaborare dintre cele două instituții.

În alocuțiunea sa, Directorul General Romfilatelia a întărit rolul important pe care timbrul
îl are în promovarea mesajelor frumoase, a instituțiilor care păstrează și transmit mai
departe arta populară și identitatea românească: „Aceste timbre vor transmite mesajul aniversar – 80 de ani de la înființare, o călătorie prin anotimpurile Muzeului Satului, care
cu siguranță ne va binedispune și va întregi povestea filatelică vizuală.”

Totodată, Directorul General Romfilatelia a vorbit și despre următoarele proiecte care vor promova Muzeul Satului și simbolurile vieții tradiționale românești: „Vom continua și în 2017 cu o incursiune a tot ceea ce înseamnă și este valoros în Muzeul Satului prin emisiunea dedicată Aleii Minorităților. Este un obiectiv nou pe care l-ați îndeplinit și meritați toate felicitările din partea noastră. De asemenea, aș dori să evoc aici și colaborarea pentru teme care țin de tot ceea ce înseamnă tradiții. Iile, din tradiția românească, vor reprezenta tematica unei noi emisiuni de timbre, care va completa patrimoniul filatelic național.”

În cadrul evenimentului, Directorul General al Romfilatelia a primit distincţia aniversară
80 de ani de la inaugurarea Muzeului Satului, reprezentând o onoare atât în nume personal, cât şi în numele echipei Romfilatelia.

Marca poștală a fost încă o dată expresia ilustrată a tradiției românești, reconfirmându-și și de această dată rolul de susţinător şi promotor al artei populare naţionale, de a fi o adevărată „carte de identitate” pentru viața și obiceiurile românești, prin mesaje cheie și imagini memorabile ce continuă să îmbogăţească moştenirea filatelică şi să contureze cartea de istorie și cultură a României.

WordPress Image Gallery Plugin

 

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search