Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

O NOUĂ APRECIERE INTERNAȚIONALĂ A MĂRCII POȘTALE ROMÂNEȘTI

Pentru al 17-lea an consecutiv, revista spaniolă EL ECO Filatélico y Numismático și Grupul NEXO au organizat acordarea Premiilor Nexofil & Nexonum, care recunosc cele mai bune timbre și monede din lume emise în anul 2019 și pentru care s-au înscris 100 de instituții de profil din întreaga lume. Aceste premii, care au devenit repere pentru filatelia spaniolă, sunt acordate de un juriu internațional alcătuit din aproximativ de 50 de Președinți ai Federațiilor Naționale și Academice din Europa și America.

Anul acesta, Romfilatelia este onorată să vă prezinte cele mai recente aprecieri internaționale ale mărcilor poștale românești, materializate în două premii Nexofil:

  • Locul 1 pentru cel mai bun timbru imprimat prin procedeul de tipar offset – emisiunea de mărci poștale “Ziua Mărcii Poștale Românești – Peceți ale domnitorilor români” (lansată în anul 2019). Pe cele patru timbre ale emisiunii sunt reproduse imagini ale peceților în ceară care au aparținut domnitorilor Alexandru cel Bun (1400-1432), Ștefan cel Mare (1457-1504), Vasile Lupu (1634-1653) și Petru Rareș (1527-1538; 1541-1546). Machetatorul emisiunii este Mihail Vămășescu.
  • Locul 2 pentru timbrul cu cel mai inovativ concept de prezentare grafică – emisiunea de mărci poștale “50 de ani de la primul pas al omului pe Lună” (lansată în anul 2019). Emisiunea de mărci poștale aniversează împlinirea a 50 de ani de la succesul misiunii Apollo 11 și este alcătuită din două timbre și o coliță nedantelată, ce înfățișează momentul istoric în care prima misiune cu echipaj uman a aselenizat, la data de 20 iulie 1969. Machetatorul emisiunii este Alec Bartos.

 

Felicitări celor doi machetatori, Mihail și Alec!

 

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search