Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

O DUPĂ AMIAZĂ MEMORABILĂ LA SEDIUL ROMFILATELIA CU NICU ALIFANTIS

Marți, 27 august a.c., domnul Nicu Alifantis, unul dintre cei mai îndrăgiți soliști de muzică folk, a fost în vizită la sediul Romfilatelia.

Considerat unul dintre cei mai prolifici compozitori de muzică de teatru, acesta a compus coloana sonoră pentru peste 100 de piese și a lucrat cu unii dintre cei mai mari regizori români: Alexandru Tocilescu, Sanda Manu, Silviu Purcărete, Cristian Hadji Culea, Gelu Colceag, Cătălina Buzoianu și mulți alții.

A realizat și coloanele sonore a 17 filme, a cântat tema filmului “Ringul” (Regia: Sergiu Nicolaescu) și a jucat rolul Radu Cantacuzino în “Bietul Ioanide” în regia lui Dan Pița.

A cântat de multe ori în Cenaclul Flacăra, condus de regretatul Adrian Păunescu, alături de alţi talentaţi şi apreciaţi interpreţi.

În cadrul întâlnirii, Nicu Alifantis a avut prilejul de a descoperi proiecte realizate de-a lungul timpului de Romfilatelia, dedicate unor personalităţi de excepţie care s-au remarcat prin talent şi dedicare, excelând în domenii precum artă, medicină, filosofie, istorie etc. Aceşti reprezentanţi de valoare sunt creatori şi păstrători ai patrimoniului cultural românesc.

A putut astfel admira produse filatelice variate, de la elementele unei emisiuni de timbre, până la panouri de expoziție cu diverse tematici, toate acestea materializându-se, în timp, în importante instrumente de promovare a tezaurului național.

Luna decembrie, frumoasă ca o poveste de iarnă, a facut obiectul discuțiilor purtate pentru demararea proiectului filatelic aniversar, care va marca împlinirea celor 50 de ani ai cântecului „Decembre”, cu versurile lui George Bacovia, sub o interpretare inegalabilă a lui Nicu Alifantis.

În încheierea vizitei, artistul Nicu Alifantis a avut amabilitatea de a lăsa echipei Romfilatelia un mesaj emoționant în Cartea de Onoare: „ Pentru Romfilatelia, un gând bun și drag și cald într-o zi de august a anului 2019. Cu prețuire și mulțumiri pentru tot ce lăsați în urmă.”

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search