Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Noul Teatru Național „I.L. Caragiale” din București sărbătorit prin filatelie

Sâmbătă, 18 aprilie 2015, la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, edificiu cultural emblematic, a avut loc premiera spectacolului „Îșir’te mărgărite”, regizat de Dan Puric, după feeria-poem dramatic a lui Victor Eftimiu. Evenimentul a marcat inaugurarea Sălii Mari a teatrului, după lucrările de renovare și reabilitare.

Romfilatelia, în calitatea sa de promotor al valorilor culturale naționale, dar și de prieten al actorilor români și partener al Teatrului Național din București, a marcat acest moment printr-un nou proiect filatelic intitulat “Un teatru nou, pentru un public nou”, constând în promovarea evenimentului prin intermediul întregului poștal tipărit în zeci de mii de exemplare.

Plicul de corespondență cu timbru imprimat continuă seria proiectelor filatelice pe care Romfilatelia le-a inițiat de-a lungul timpului pentru lumea teatrului și a putut fi vizionat de public în cadrul panoului filatelic special realizat de Romfilatelia pentru inaugurarea Sălii Mari a Teatrului Național București.
Evenimentul s-a bucurat de prezența a numeroase personalități, de la înalte oficialități, membri ai Parlamentului și Guvernului României, ai Casei Regale a României, la autorități din administrația locală și reprezentanți de seamă ai mediului cultural și sportiv.
Gazda evenimentului, domnul Ion Caramitru, Directorul Teatrului Național București, a susținut o alocuțiune înaintea spectacolului, remarcând însemnătatea lucrărilor de reabilitare a Teatrului Național.
La rândul său, domnul Ioan Vulpescu, ministrul Culturii, a vorbit despre importanța redeschiderii Sălii Mari a TNB și a spațiilor de spectacol ale instituției. „Inaugurând astăzi clădirea Teatrului Național București dăruim României și capitalei ei unul dintre cele mai mari și mai moderne centre culturale cu care Europa se poate mândri”, a afirmat ministrul.
Prezent la eveniment a fost și arhitectul Romeo Belea, care a condus lucrările de renovare și care a semnat proiectul inițial al clădirii Teatrului Național București.

Romfilatelia, prin misiunea pe care și-a asumat-o, aceea de valorificare a mărcilor poștale românești, a devenit, de-a lungul timpului, un mesager important al succeselor naționale, susținând permanent proiectele de promovare a culturii țării noastre, iar prin acest proiect filatelic aduce un omagiu Teatrului Național București, veritabil templu cultural al României.

WordPress Image Gallery Plugin

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search