Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

NOUL BUCUREȘTI – ARENA NAȚIONALÃ

Arena_Nat_M În luna septembrie a anului 2011 se inaugureazã cel mai mare stadion al Bucureştiului, dar şi al României, prilej cu care Romfilatelia introduce în circulaţie o emisiune de mãrci poştale dedicatã acestui eveniment.

Fostul Complex Sportiv „23 August“ – aflat pânã în 2007 pe locul pe care se gãseşte noua Arenã Naţionalã – a fost construit în mai puţin de un an, cu ocazia desfãşurãrii la Bucureşti, în 1953, a Festivalului Mondial al Tineretului şi Studenţilor.

Stadionul, cu o capacitate de 80.000 de locuri, a fost realizat prin „muncã voluntarã“ şi datoritã timpului de construcţie prea scurt, nu a avut fundaţii. El se sprijinea direct pe pãmânt, dar cu toate acestea a gãzduit evenimente importante printre care şi Universiada din anul 1981. Tot pe acest stadion au avut loc şi meciuriale Naţionalei de Fotbal a României, dar şi manifestãri grandioase dedicate conducãtorului ţãrii din acea vreme.

În 1990, stadionul a primit numele de „Lia Manoliu“ şi pânã la demolarea sa, în anul 2007, aici au avut loc nenumãrate concerte ale unor intrepreţi şi formaţii renumite din lume.

Acum, în 2011, dupã patru ani de muncã asiduã, capitala României se poate mândri cu un stadion la standardele UEFA, care va fi inaugurat cu prilejul meciului de fotbal România – Franţa, din cadrul Preliminariilor EURO 2012 (6 septembrie 2011).

Cu o suprafaţã desfãşuratã de aproape 110.000 mp şi o capacitate de 55.000 de locuri, douã gradene (superioarã şi inferioarã), 40 de loje VIP cu baruri şi restaurante, Arena Naţionalã dispune de un modern acoperiş retractabil din membranã pe structurã din cabluri de oţel. Membrana translucidã (9.700 mp) permite iluminarea în mod natural a stadionului pe timpde zi şi se deschide sau închide în doar 15 minute. Cablurile metalice care susţin acoperişul au 700 de tone. La nivelul acoperişului se gãsesc patru ecrane video cu o suprafaţã de 30 mp fiecare.

Noul stadion va gãzdui evenimente sportive de mare anvergurã şi concerte muzicale ale unor celebre formaţii şi artişti, atât români, cât şi strãini.

În anul 2012, pe Arena Naţionalã se va juca finala UEFA Europa League.

Prin construcţia sa, Arena Naţionalã devine nu numai cel mai mare şi modern stadion din România, dar şi una din construcţiile de referinţã ale Capitalei României.

Aducem mulţumiri Primãriei Municipiului Bucureşti pentru consultanţa documentarã acordatã la realizarea acestei emisiuni de mãrci poştale. Suportul fotografic al emisiunii a fost asigurat de Laurenţiu Bãlãceanu.

 

Data Aparitie:2011-09-06

Arena_Nat_box

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search