Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

MUZEUL RECORDURILOR ROMÂNEȘTI

Pentru a onora inițiativele culturale independente, Romfilatelia introduce în circulație emisiunea de mărci poștale Muzeul Recordurilor Românești, dedicată unei instituții care impresionează prin valoarea şi diversitatea exponatelor.

Pe primul timbru al emisiunii, cu valoarea nominală de 1,60 lei, este reprodusă sigla Muzeului Recordurilor Românești. Pe al doilea timbru al emisiunii, cu valoarea nominală de 2 lei, este reprodusă o marcă poștală Cap de bour (1858), cu valoarea de 81 parale, aflată în colecția muzeului. Al treilea timbru al emisiunii, cu valoarea nominală de 11,50 lei, ilustrează sigla Federației Internaționale a Filateliei (F.I.P.). Colița nedantelată a emisiunii, cu valoarea nominală de 19 lei, este alcătuită dintr-un timbru care reproduce sigla muzeului, alături de exponate din colecțiile instituției.

 Muzeul Recordurilor Românești impresionează prin diversitatea colecțiilor sale, dar și prin numărul mare de obiecte expuse.

Colecția de timbre și piese filatelice românești este cea mai mare cuprinzătoare colecție de acest tip din lume, conținând 99% din toate timbrele emise în România. De asemenea, o secțiune importantă
a expoziției este dedicată obiectelor filatelice, precum scrisorile sau documentele circulate pe teritoriul țării, unele dintre ele datând din 1389. Cu peste 100.000 de piese, colecția ilustrează o bună parte din istoria României, începând cu prima emisiune Cap de bour și până astăzi, la care se adaugă perioada prefilatelică.

Colecția de fiare de călcat cuprinde peste 35.000 de piese și este, de asemenea, cea mai mare din lume. Varietatea modelelor și a tehnicilor de încălzire a fiarelor de călcat urmărește îndeaproape evoluția vestimentației, precum și diferențele între culturi.

Colecția de tirbușoane, de asemenea cea mai mare din lume, conținând peste 30.000 de piese, arată evoluția uneltei de-a lungul timpului. Parcursul tirbușonului este strâns legat de evoluția sticlelor
și a metodelor de sigilare, precum și de redescoperirea îmbătrânirii vinului sau de comerțul cu vin dintr-o țară în alta.

Muzeul Recordurilor Românești conține colecții cu subiecte variate, unite sub tema obiectelor casnice sau profesionale. Printre aceste colecții se numără cea cu aparate fotografice vechi (peste 5.000
de obiecte), aparate și instrumente muzicale, mașini de scris,  mașini de cusut, samovare și ceainice, carafe, mojare sau cântare, râșnițe de cafea, teodolite, telefoane și aparate optice.

De asemenea, muzeul are un spațiu special amenajat pentru expoziții itinerante sau temporare și mai multe zone în care se pot organiza evenimente culturale și private, lansări de carte, degustări
de vinuri sau conferințe.

Emisiunea de mărci poștale Muzeul Recordurilor Românești va fi disponibilă începând de vineri, 3 august 2018, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online: https://romfilatelia.ro/store/. Aceasta este completată de plicul prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 28 timbre cu tête-bêche, minicoala de 8 timbre + 1 vinietă, minicoala de 8 timbre + 1 vinietă cu tête-bêche (valoarea nominală 11,50 lei) şi colița nedantelată.

 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați Biroul Relații Publice:

Tel: 021 / 337 24 42

roxana.herascu@romfilatelia.ro

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search