Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Martin Luther King Jr. omagiat de Romfilatelia și Ambasada Statelor Unite ale Americii în România

Joi, 10 mai 2018, Biblioteca Națională a României a găzduit un eveniment organizat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România în parteneriat cu Romfilatelia – prezentarea întregului poștal dedicat lui Martin Luther King Jr., simbol al luptei pentru drepturile omului.

Romfilatelia a contribuit, prin specificul activității sale, la evenimentul menit să comemoreze împlinirea a 50 de ani de la trecerea în neființă a personalității remarcabile a secolului XX, un adevărat exemplu de curaj, onoare și credință pentru întreaga lume.

Sala American Corner din cadrul Bibliotecii Naționale a României a reunit reprezentați ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, ai organizației non-profit American Councils for International Education, care derulează programe culturale, profesionale și academice, cât și ai altor organizații non-profit.

Maria Răducu, Managerul Bibliotecii Naționale a României, gazdă a evenimentului, a dat startul ceremoniei salutând prezența doamnei Abigail Rupp, Adjunctul Șefului Misiunii Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, a domnului Ronald E. Hawkins, consilierul pentru presă și cultură al Ambasadei Statelor Unite și a doamnei Cristina Popescu, Director General al Romfilatelia, precum și a partenerilor din cadrul American Councils.  „Astăzi vom marca ziua pentru prevenirea discriminării rasiale și vom comemora 50 de ani de la asasinarea lui Dr. Martin Luther King prin prezentarea întregului poștal emis de Romfilatelia în colaborare cu Ambasada Statelor Unite ale Americii. […] Biblioteca Națională a României, prin American Corner, promovează respectul pentru drepturile omului, pentru egalitatea, voluntariatul și serviciul în sprijinul și în folosul comunității” a încheiat aceasta.

Doamna Abigail Rupp a transmis, în alocuțiunea sa, că este onorată să vorbească despre unul dintre eroii Statelor Unite ale Americii, comemorând dispariția acestuia și totodată sărbătorind moștenirea pe care Martin Luther King Jr. a lăsat-o întregii lumi.  „ […] Martin Luther King Jr. credea că nu numai fiecare om poate face o diferență în societate, dar că are o responsabilitate de a face acest lucru”.  A continuat prin a prezenta inițiativa Statelor Unite ale Americii de a onora și a duce mai departe principiile lui Martin Luther King Jr., cu ajutorul American Councils, care a creat o platformă interactivă on-line 4/4PentruPrieteni, unde ONG-urile și alte grupuri au avut posibilitatea de a-și publica activitățile, în vederea înscrierii voluntarilor. „[…] Au participat organizații din toate zonele României și am fost impresionați de răspunsul primit. S-au înscris peste 3.400 de voluntari, inclusiv Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Dl. Hans Klemm, și împreună au participat la peste 200 de activități în România pe data de 4 aprilie. Pentru mine, acest lucru înseamnă mai mult decât respectul față de moștenirea lăsată de Martin Luther King Jr. […] Urmând modelul acestuia, avem obligația de a-i ajuta pe cei defavorizați”.

Invitații au urmărit un scurt material video cu imagini din campaniile voluntarilor înscriși în programul 4/4PentruPrieteni, evenimente organizate în arii tematice ca educația, mediul înconjurător, caritatea ș.a.m.d.

Doamna Cristina Popescu a luat cuvântul și a mulțumit tuturor celor prezenți pentru participarea la evenimentul de prezentare a întregului poștal dedicat lui Martin Luther King Jr. Acesta reprezintă un nou pas în consolidarea relațiilor bilaterale dintre România și Statele Unite ale Americii. În anii precedenți, prin intermediul mărcii poștale, cele două națiuni au marcat împreună evenimente importante precum aniversarea a 135 de relații diplomatice între cele două țări, în anul 2015, dar și împlinirea a 20 de ani de la semnarea parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite ale Americii, în anul 2017.  „Am fost impresionată de o declarație a lui Martin Luther King Jr., care spunea Dacă nu poți  zbura, atunci aleargă. Dacă nu poți alerga, atunci mergi. Dacă nu poți merge, atunci târăște-te. Dar orice ai face, trebuie să progresezi. […] Este foarte important pentru felul nostru de a fi, iar Martin Luther King Jr. este un exemplu nu doar pentru cetățenii Statelor Unite ale Americii, ci pentru întreaga lume. Vreau să mulțumesc gazdei, Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România și sperăm că acest eveniment este o nouă etapă în dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre cele două țări”.

Marca poștală, ambasadorul României prezent la marile evenimente naționale și internaționale, își va continua misiunea de a promova, atât valorile românești, cât și pe cele universale, îmbogățind patrimoniul filatelic românesc cu mărci poștale care înregistrează file importante de istorie și cultură, oferind generațiilor viitoare adevărate lecții de identitate și umanitate.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search