Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Mari artiști români. Ion Alin Gheorghiu

București, 26 ianuarie 2024

Maestrul Ion Alin Gheorghiu omagiat de filatelia românească

„Inspirația, dacă există, trebuie să te găsească la șevalet cu pensula în mână”

Romfilatelia a lansat, la sediul său, emisiunea de mărci poștale „Mari artiști români. Ion Alin Gheorghiu”, dedicată artei sale, aducând în atenția colecționarilor și iubitorilor de frumos, unul dintre cei mai importanți creatori de artă ai României.

Într-o atmosferă caldă, în prezența soției pictorului, alături de prieteni, admiratori, critici de artă, membri ai Comisiei Filatelice Naționale, au depănat amintiri și au avut discursuri laudative la adresa artistului.

Unul dintre cei mai importanți artiști postmoderniști, Ion Alin Gheorghiu s-a impus în elita plasticii românești și internaționale, exprimându-se în pictură, sculptură, artă decorativă și, câteodată, în scris. A fost membru titular al Academiei Române.

Un artist original, pentru care talentul înseamnă, înainte de toate, o mare răspundere, inteligent și cultivat, harnic și laborios, cu o necruțătoare disciplină a lucrului zilnic  folosind numai, mijloace tradiționale, a dezvoltat o tehnică desăvârșită de glasiuri, frotiuri, suprapuneri savante – un centimetru pătrat din oricare pânză a sa e o nestemată. A trecut natural de la figurativ la non-figurativ, treptat, fără salturi surprinzătoare, fiecare etapă din creația sa fiind la fel de cuceritoare și recognoscibilă.

Panoul filatelic special a fost semnat de invitați, artistul intrând în patrimoniul filatelic.

#IonAlinGheorghiu #Mariartiștiromâni #ComisiaFilatelicăNațională #artă #Romfilatelia #pasiune #colecții #filatelie #culturaprintimbre

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search