Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Mărcile poștale susțin România la Campionatul European de Fotbal Franța 2016

Romania la Campionatul European de Fotbal Franta 2016_Romania at the European Football Championship France 2016Tuturor iubitorilor de fotbal din România și suporterilor naționali, Romfilatelia le dedică cel mai recent proiect filatelic reprezentând un important eveniment sportiv, Campionatul European de Fotbal Franța 2016. Prezența României la această competiție sportivă de referință este marcată și din punct de vedere filatelic, prin emisiunea de mărci poștale cu titlu sugestiv România la Campionatul European de Fotbal Franța 2016, ce va putea fi achiziționată începând de vineri, 10 iunie a.c., de la magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Campionatul European de Fotbal a debutat în anul 1960, în Franța, sub numele de Trofeul Națiunilor Unite, finala competiției, disputată de echipele Yugoslaviei și URSS, fiind câștigată de formația sovietică. Desfășurat la intervale de patru ani, Campionatul European de Fotbal își primește actuala denumire odată cu ediția din 1968, găzduită de Italia și câștigată tot de aceasta cu un scor final de 2-0 în fața Yugoslaviei.

 

Echipa națională de fotbal a României este prezentă pentru prima dată la Campionatul European de Fotbal în anul 1984, reușind să câștige șefia grupei preliminare din care au făcut parte Suedia, Cehoslovacia, Italia și Cipru. Turneul final la care România a participat alături de echipele Spaniei, RFG și Portugalia a avut drept câștigătoare a trofeului echipa Spaniei, care a învins Franța în meciul final.

Treizeci și doi de ani mai târziu, România se găsește participantă la Campionatul European de Fotbal, Euro 2016, ce se va desfășura în Franța, meciul inaugural fiind între echipa țării gazdă și echipa românească. Din grupa în care țara noastră a fost repartizată mai fac parte echipele Albaniei și Elveției, datele programate pentru cele trei meciuri ale naționalei României fiind 10 iunie, meciul cu Franța, 15 și 19 iunie, meciurile cu Elveția, respectiv Albania.

Emisiunea de mărci poștale România la Campionatul European de Fotbal Franța 2016 este dedicată atât naționalei țării noastre, cât și tuturor românilor care iubesc acest sport și nutresc speranța că fotbaliștii noștri vor reuși să aducă bucuria în rândul susținătorilor lor prin eventualele victorii obținute în grupa de calificare, care să permită prezența fotbalului românesc în lista primelor valori sportive ale Europei.

Cele patru timbre ale emisiunii ilustrează în mod simbolic jucători de fotbal, fără ca personajele să fie identificate, la care se adaugă faze de joc, o „prezentare” a participării României în meciurile grupei, după cum urmează:

– Timbrul cu valoarea nominală de 3 lei ilustrează grafic meciul inaugural Franța – România, ce va avea loc în data de 10 iunie a.c., pe stadionul Stade de France, Saint-Denis;

– Timbrul cu valoarea nominală de 3,50 lei reprezintă cel de-al doilea meci al naționalei României, disputat cu Elveția în data de 15 iunie a.c., pe stadionul Parc des Princes, Paris;

– Timbrul cu valoarea nominală de 4,50 lei ilustrează cel de-al treilea meci al României, cu Albania, ce va avea loc în data de 19 iunie a.c., pe Grand Stade de Lyon, Lyon;

– Timbrul cu valoarea nominală de 16 lei prezintă grafic steagurile întregii grupe A, respectiv adversarii României, în ordinea de disputare a meciurilor. La acestea se adaugă, în vinietă,
logo-ul Federației Române de Fotbal, regăsit de altfel și pe vinietele celorlalte minicoli de timbre.

 

Cele patru mărci poștale sunt completate de un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre și minicoala de 5 timbre + 1 vinietă.

 

Romfilatelia mulțumește Federației Române de Fotbal pentru sprijinul documentar oferit la realizarea acestei emisiuni filatelice și urează:

Mult succes Naționalei de Fotbal a României!

 

* * *

 

Un timbru înnobilează prin sine comunicarea; împărtășește emoții, comprimă distanțe și crează legături; adună pe suprafața sa miniaturală povești „uriașe” despre valori umane și materiale, pe care le include cu succes în moștenirea românească; Un timbru se transformă în timp și își redefinește rolul în funcție de actualitatea societății: de la susținător al cauzelor nobile și prieten al personalităților românești de valoare la mesager de prim rang al celor mai importante evenimente sau, pur și simplu, veritabil ambasador al țării și poporului român. Nu uita să cauți și să descoperi emoția unei lumi adunate pe timbrele românești!

 

 

 

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi Biroul Relaţii Publice:

Tel: 021 / 337 24 42

anamaria.anton@romfilatelia.ro

WordPress Image Gallery Plugin
Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search