Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Mărcile poștale celebrează a 90-a aniversare a radioului românesc

Sub deviza Celebrăm Centenarul Marii Uniri, Cinstim valorile României!, Romfilatelia, în colaborare cu Societatea de Radiodifuziune, a organizat joi, 1 noiembrie 2018, aniversarea primei emisii radiofonice românești, prin introducerea în circulație a emisiunii de mărci poștale Societatea Română de Radiodifuziune, 90 de ani de existență. Gazda evenimentului a fost Sala Radio din București, care a găzduit un concert al Orchestrei de Cameră Radio.

Domnul Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române și totodată primul președinte al Radiodifuziunii după 1990, a elogiat activitatea Romfilatelia, care, în parteneriat cu Academia Română, Societatea Română de Radiodifuziune și Biserica Ortodoxă Română a realizat emisiuni filatelice apreciate timp, care au promovat valorile culturale naționale și personalitățile care au făcut faimă țării.

Președintele Director General al Societății Române de Radiodifuziune, domnul Georgică Severin, a felicitat Romfilatelia pentru realizarea unor produse filatelice de excepție, dedicate radioului public.

Doamna Cristina Popescu, director general Romfilatelia, a amintit cu drag de emisiunile filatelice ce au celebrat Radioul de-a lungul timpului, „80 de ani de existență, Societatea Română de Radiodifuziune” (2008) și „Fonoteca de Aur” (2013), menționând că „așa cum undele radio ajung la sufletele oamenilor, tot așa mărcile poștale transmit mesaje de suflet, prin scrisori”.

Directorul general Romfilatelia a evocat personalitățile care au marcat istoria Radioului românesc, acestea fiind ilustrate, în semn de omagiu, pe colița emisiunii aniversare, respectiv: Dragomir Hurmuzescu, Mihail Jora, Catinca Ralea, Alfred Alessandrescu sau, mai aproape de zilele noastre, Eugen Preda, Florian Pittiș și Paul Grigoriu.

La finalul evenimentului, distinșii invitați au dezvelit panoul filatelic aniversar și au ștampilat colița și plicul „prima zi” ale emisiunii de mărci poștale Societatea Română de Radiodifuziune, 90 de ani de existență.

Romfilatelia mulțumește Radioului public pentru colaborarea excepțională, ce a constat în realizarea unor mărci poștale care promovează valorile culturale naționale.

La mulți ani Radioului public!

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search