Abonează-te PLIANT ABONAMENT BINE AȚI VENIT ÎN ROMÂNIA! WELCOME TO ROMANIA! Comandă Detalii emisiune ROMÂNIA, UN TEZAUR EUROPEAN ROMANIA, A EUROPEAN TREASURE Detalii emisiune Comandă ROMÂNI GENIALI BRILLIANT ROMANIANS Detalii emisiune Comandă ROMÂNI CELEBRI FAMOUS ROMANIANS Detalii emisiune Comandă ATENEUL ROMÂN – 125 DE ANI DE LA INAUGURARE ROMANIAN ATHENAEUM – 125 YEARS SINCE THE INAUGURATION Comandă Detalii emisiune Comandă TIMIȘOARA – 800 DE ANI DE ATESTARE DOCUMENTARÃ TIMISOARA – 800 YEARS OF DOCUMENTARY TESTIMONY Detalii emisiune Comandă IAŞI, ORAŞ AL MARII UNIRI IASI, CITY OF THE GREAT UNION Detalii emisiune Comandă PĂSĂRI DIN DELTA DUNĂRII BIRDS FROM THE DANUBE DELTA Detalii emisiune Comandă

Mărcile poștale aniversează 25 de ani de activitate a Băncii Mondiale în România

25-de-ani-banca-mondiala-in-romania_25-years_world-bank-in-romaniaO lume fără sărăcie, îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi prosperitatea partajată a celor mai sărace 40 de procente din populaţie, aceasta este misiunea asumată de organizaţia internaţională Grupul Banca Mondială (GBM), cel mai mare furnizor de asistenţă financiară şi tehnică pentru diverse ţări la nivel global.

Cooperarea României cu Grupul Banca Mondială a început în anul 1972, atunci când ţara noastră a devenit membră a Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), pentru ca în anul 1974 să fie primită în rândul ţărilor membre ICSID, CFI în 1991, MIGA în 1992 şi AID în 2014.

În timp, implicarea Băncii Mondiale a avut un impact deosebit la nivel național. Sprijinul acestei instituţii a reprezentat un element de stabilizare economică la începutul anilor 1990, punând baze solide pentru aderarea României la Uniunea Europeană. Astfel, investiţiile CFI au stimulat crearea de noi locuri de muncă pentru mii de români, au încurajat dezvoltarea sectorului privat, respectiv creşterea nivelului de încredere al investitorilor străini în economia românească.

Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la deschiderea reprezentanței oficiale a Grupului Banca Mondială la București, prilej cu care Romfilatelia marchează acest moment aniversar pe timbrele naționale, într-un proiect intitulat sugestiv 25 de ani, Banca Mondială în România. Acesta este disponibil începând de marți, 1 noiembrie a.c., în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Timbrul emisiunii, având valoarea nominală de 12 lei, reprezintă o alegorie, cu silueta României în centrul imaginii, înconjurată în mod simbolic de domeniile în care Grupul Banca Mondială a avut un impact semnificativ în ultimii 25 de ani: agricultură, mediu şi schimbări climatice, educaţie, sănătate, transport, dezvoltarea sectorului privat, reforma administraţiei publice, justiţie şi alte sectoare.

Emisiunea este completată de un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 20 de timbre și minicoala de 5 timbre + 1 vinietă.

Emisiunea filatelică 25 de ani, Banca Mondială în România va fi lansată într-un cadru oficial, marți, 1 noiembrie a.c., la Palatul Cotroceni.

 

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi Biroul Relaţii Publice:

Tel: 021 / 337 24 42

anamaria.anton@romfilatelia.ro