Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Marca poștală vă invită la Festivalul de film si istorii Râșnov.

În perioada 20 – 29 iulie 2018, la Râșnov, se desfășoară a X-a ediţie a Festivalul de film si istorii Rasnov. Asociindu-se cu misiunea festivalului, aceea de a promova cultura și arta creatoare, marca poștală își certifică încă o dată rolul de ambasador cultural dedicând festivalului un întreg poștal.

In avanpremierea festivalului, vineri 20 iulie, in fata unei audiențe captivate formate din sudenți, tineri si voluntari, domnul Aurel Pop, președintele Academiei Române a prezentat o adevărată lectie de istorie sustinând prelegerea Marele Razboi în istoriografie si în film.

Prezentarea întregului poștal a avut loc la Râșnov, sâmbătă 21 iulie, în cadrul ceremoniei de deschidere oficiale a festivalului în prezenta domnului Sorin Mîndruţescu, directorul de strategie și parteneriate al festivalului, a domnului Liviu Butnariu, primarul Râșnovului și a doamnei Cristina Popescu, directorul general al Romfilatelia.

Domnul Sorin Mîndruţescu a mulțumim în numele organizatorilor pentru suportul oferit de Romfilatelia promovării festivalului.

Cristina Popescu, Director General Romfilatelia:

„Marca postală are și ea în acest an o frumoasă aniversare – 160 de ani de la emiterea renumitelor timbre Cap de bour. E un an al unor evenimente importante pentru România, iar Festivalul de la Râșnov promovează lucruri minunate, personalități, tineri, colaboratori care își expun ideile și de la care putem învață foarte multe, iar toată lumea este amabilă și primitoare și vă mulțumim mult pentru ospitalitate.

Un întreg poștal realizat cu sprijinul domnului Nicolae Pepene, directorul Muzeului Județean de Istorie Brașov cu care am colaborat și în cadrul emisiunii de mărci poștale dedicata orașului Brașov. Grafica plicului ilustrează o gravură a orașului Râșnov care amintește de festival, de evenimente, locuri minunate și, mai ales, de oamenii frumoși de aici.”

Director General al Romfilatelia  a mai amintit de tezaurul filatelic al României care include timbre minunate omagiind de-a lungul timpului actori de marcă precum Toma Caragiu, Grigore Vasiliu Birlic, Constantin Tănase, Colea Răutu, Carmen Stănescu, Dina Cocea, Radu Beligan, Florin Piersic, Stela Popescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Draga Olteanu Matei, Mitica Popescu, Mircea Albulescu, George Motoi și mulți alții.

 

Mai multe informații despre programul festivalului puteți afla accesând pagina:

http://www.ffir.ro/ro/editia-2018/program/

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search