Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Marca poștală românească te invită în universul păsărilor cântătoare

Pasari cantatoare_Songbirds

Romfilatelia propune iubitorilor de păsări și filateliștilor o nouă emisiune de mărci poștale având ca tematică fauna și ilustrând Păsări cântătoare.

 

Cele patru timbre ale emisiunii prezintă păsări încadrate de ornitologi în ordinul Passeriformes, caracterizate prin diversitatea dimensiunilor și penajului, precum:

 

Botgrosul (Coccothraustes coccothraustes) este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de
4,50 lei. Acesta este o pasăre mică, întâlnită în țările europene temperate și regiunile limitrofe din Asia. În țara noastră, botgrosul poate fi adesea văzut în pădurile luminoase de la șes;

– Timbrul cu valoarea nominală de 5,00 lei ilustrează presura galbenă (Emberiza citrinella), pasăre răspândită în aproape toată Eurasia, în România aceasta fiind specifică zonelor deschise;

Mătăsarul (Bombycilla garrulus), pasăre întâlnită în pădurile de conifere din nordul Europei, Asiei și Americii de Nord, având un penaj mătăsos, de culoare dominant cenușie, este reprodus pe timbrul cu valoarea nominală de 8,10 lei;

– Pe timbrul cu valoarea nominală de 9,10 lei este înfățișat mugurarul (Pyrrhula pyrrhula), o pasăre de talie mică, răspândită în toată Europa, mai puțin în zonele reci. În România, este întâlnit în pădurile montane, de unde coboară în iernile geroase către văi;

 

Emisiunea este completată de un set de 4 maxime în etui și un plic prima zi, pe care este reprezentat pițigoiul codat (Aegithalos caudatus). Acesta este o pasăre sedentară, de dimensiuni mici, dar de o frumusețe deosebită, culoarea sa generală fiind albă, cu nuanțe de roz și cărămiziu. Pițigoiul codat trăiește în pădurile de foioase și cele mixte, fiind răspândit în toată Europa.

 

Albumul filatelic, produsul special al emisiunii, este realizat în tiraj limitat de 255 de exemplare și este echipat cu blocul de 4 timbre al emisiunii și plicul „prima zi” al emisiunii având ștampila „prima zi” aplicată în clar în folio aur. Ambele produse sunt numerotate de la 001 la 255.

 

Ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 timbre, minicoala de 5 timbre + 1 vinietă și blocul de
4 timbre (în album filatelic).

 

Începând cu ziua de vineri, 6 februarie 2015, emisiunea de mărci poștale Păsări cântătoare va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

 

Romfilatelia mulţumeşte Institutului de Biologie al Academiei Române și fotografilor Bogdan Ciungara,
Cristian Mihai și Daniel Petrescu pentru sprijinul documentar și fotografic acordat în realizarea acestei emisiuni de mărci poştale.

 

 

 

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi Biroul Relaţii Publice:

Tel: 021 / 337 24 42

anamaria.anton@romfilatelia.ro

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search