Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Marca poştală omagiază şase decenii de activitate ale Muzeului Naţional al Literaturii Române

Joi, 15 iunie 2017, Romfilatelia în parteneriat cu  Muzeul Municipiului Bucureşti au fost alături de Muzeul Naţional al Literaturii Române pentru a marca împlinirea a 60 de ani de activitate, de la înfiinţarea sa şi până astăzi, lansând totodată albumul filatelic dedicat acestui moment aniversar, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Şase decenii în slujba Culturii”, prezentând și emisiunea de mărci poştale: “60 de ani, Muzeul Naţional al Literaturii Române”.

Odată cu evenimentul filatelic a fost lansată lucrarea “Opere Fundamentale” – două volume eminesciene – “Poezii I (1866 -1877)” şi “Poezii II (1878 – 1883)” într-o ediţie critică aparținând istoricului literar Dumitru Murăraşu, care s-a bucurat de o prezentare obiectivă a academicianului Eugen Simion.

La această întâlnire de elită au fost prezenţi, în calitate de vorbitori: Adrian Majuru, Directorul Muzeului Municipiului Bucureşti, Ioan Cristescu, Directorul General al Muzeului Naţional al Literaturii Române, Cristina Popescu, Director General Romfilatelia,Tomnița Michaela Florescu, viceprimarul capitalei și Academicianul Eugen Simion.

Printre participanții la eveniment au fost: mitropolitul romano-catolic de București, Monseniorul Ioan Robu, Academicianul Augustin Buzura, criticul Lucian Chișu, scriitorii Horia Gârbea, Mihai Ispirescu, Dan Mircea Cipariu, regizorul Radu Băieșu, directorul teatrului de comedie, George Mihăiță, Bogdan Stanoevici, alți distinși invitați și reprezentanți ai presei.

Amfitrionul evenimentului, domnul Ioan Cristescu, a reamintit dubla însemnătate pentru cultura română a zilei de 15 iunie, atât din perspectivă aniversară a muzeului, cât și de evocare a numelui lui Mihai Eminescu.
Momentul aniversar a fost readus în atenție și de către domnul Adrian Majuru, care a subliniat importanța acestui proiect filatelic, “fiind pentru prima dată când un muzeu din București investește și valorifică această oportunitate de prezentare a informației. Muzeele Municipiului București sunt adevărate uzine, deschise pentru tineri, oferindu-le posibilități de a vedea în viitor.”

Directorul General Romfilatelia a mulțumit pentru colaborarea în dezvoltarea acestui proiect, reamintind că a fost un efort colectiv, completat de emoție. “Cultura română se îmbogățește astăzi cu o emisiune de mărci poștale și cu un produs filatelic de excepție. ”

Doamna Viceprimar Tomnița Michaela Florescu a admirat spațiul deosebit de modern al muzeului, în calitate de arhitect, și a transmis mesajul domnei Primar General: „Vă mulțumim că sunteți alături de noi, vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți, și în continuare vom fi cel mai bun partener. ”

Academicianul Eugen Simion a felicitat autorii acestui proiect filatelic de colecție precum și demersul de a promova cultura prin acest mod inedit și eficient de comunicare.

Ca de obicei, misiunea Romfilatelia de a pune în lumină originală cultura, instituțiile și oamenii de cultură a fost îndeplinită și suntem onorați că prin filatelie susținem, promovăm și dezvoltăm branduri naționale.

WordPress Image Gallery Plugin
Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search