Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Marca poștală celebrează bicentenarul Mihail Kogălniceanu

Miercuri, 6 septembrie a.c., în Aula Academiei Române, a avut loc sesiunea de comunicări dedicate împlinirii a 200 de ani de la nașterea lui Mihail Kogălniceanu.

În cadrul evenimentului organizat de Academia Română și Fundația Națională pentru Știință și Artă, Romfilatelia a lansat emisiunea de mărci poștale aniversare și albumul filatelic Mihail Kogălniceanu, lider al culturii și istoriei României Moderne.

Bicentenarul Mihail Kogălniceanu a fost elogiat sub patronajul celui mai mare for de cultură al țării, vorbitori fiind domnul Academician Dan Berindei, domnul Academician Eugen Simion, Conf. Univ. Dr. Paul Cernat, Universitatea București și Prof. Univ. Dr. Bogdan Crețu, Directorul Institutului A. Philippide din Iași.

Prezentările și povestirile despre importanța acestui moment și rolul deținut de Mihail Kogălniceanu în parcursul istoric al țării au fost completate armonios de albumul filatelic continând marci postale tematice emise în perioada 1959-2014, alături de elementele de colecție ale emisiunii aniversare Mihail Kogălniceanu, 200 de ani de la  naștere.

Panoul filatelic ce a reunit emisiunea introdusă în circulație în ziua aniversării dar și mărci poștale dedicate personalității Mihail Kogălniceanu încă din anul 1948, a fost prezentat de doamna Cristina Popescu, domnul Academician Eugen Simion și domnul Adrian Majuru, director al Muzeului Municipiului București. Dintre invitații prezenți la eveniment au semnat cu plăcere și admirație panoul filatelic de prezentare doamna Tomnița Michaela Florescu, Viceprimar al capitalei, domnul Academician Răzvan Theodorescu, domnul Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române.

Cu această ocazie a fost vernisată expoziția Mihail Kogălniceanu 200, realizată de Muzeul Național al Literaturii Române și prezentată medalia aniversară realizată de Muzeul Brăilei Carol I.

Emisiunea aniversară de mărci poștale completează armonios capitole istorice ale tezaurului filatelic și seria amplă de proiecte filatelice în care se întâlnesc elemente de istorie și cultură românescă, eroi și fapte pe care suntem datori să le promovăm și să le transmitem urmașilor.

 

WordPress Image Gallery Plugin
Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search