Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Marca poștală a sărbătorit istoria României în Uniunea Interparlamentară

Luni, 18 aprilie a.c., Palatul Parlamentului a găzduit o sesiune solemnă dedicată aniversării a 125 de ani de la afilierea Parlamentului României la Uniunea Interparlamentară (UIP), organizație mondială ce acționează în favoarea păcii și cooperării internaționale, Romfilatelia alăturându-se ceremoniei prin lansarea unui produs filatelic special.

 

Emisiunea de mărci poștale România, 125 de ani în Uniunea Interparlamentară înregistrează în tezaurul filatelic național o importantă aniversare istorică. Apartenența țării noastre la acest for interparlamentar de mai bine de un secol atestă faptul că reprezentanții parlamentari români au acționat constant și cu responsabilitate în abordarea și implementarea la nivel național a numeroase teme de interes global, care au adus schimbări în bine și au oferit deschidere României pe plan mondial.

 

Produsul special de timbre a fost lansat în prezența președintelui UIP, domnul Saber Chowdhury, a cărui participare la manifestarea aniversară a însemnat recunoașterea internațională a rolului României în cadrul Uniunii Interparlamentare.

 

Ceremonia a reunit invitați de seamă din rândul parlamentelor din Europa Centrală și de Est, participanți la seminarul privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, reprezentanți internaționali ai UIP, membri ai Parlamentului României, precum și reprezentanți mass-media.

 

Reprezentanții Parlamentului României – domnul Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților și domnul László Borbély, președintele Comisiei pentru politică externă – au apreciat emisiunea filatelică aniversară și au evidențiat fiecare în cadrul alocuțiunilor rolul semnificativ al timbrului, acela de tezaurizare în patrimoniul național a unor evenimente de mare însemnătate pentru România. Astfel, aniversarea celor 125 de ani va fi promovată peste granițele țării de marca poștală și va aminti generațiilor viitoare de un moment istoric important la nivel național.

 

Încheind seria de alocuțiuni, directorul general Romfilatelia, doamna Cristina Popescu, a declarat: „Sunt onorată să reprezint Romfilatelia, autoritatea emitentă a timbrului românesc, la acest eveniment, marca poștală fiind cel mai important simbol al țării, alături de steag și bancnotă. Această emisiune de timbre este o ediție specială, dedicată aniversării a 125 de ani de când România este membru UIP. Pe panoul pe care îl vom dezveli în cateva momente veți remarca colița dantelată a emisiunii, care marchează un moment semnificativ din istoria României în UIP, respectiv cea de-a
27-a Conferinţă Interparlamentară, ce a avut loc la Bucureşti, în anul 1931, când participanții au fost salutaţi de marele istoric şi om politic, Nicolae Iorga, în calitatea sa de Preşedinte al Consiliului de Miniştri.”

 

WordPress Image Gallery Plugin

 

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search