Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Mănăstirea Voroneţ, 533 de ani de la înfiinţare

Marți, 6 aprilie 2021, Romfilatelia a avut plăcerea de a participa la evenimentul organizat de Biblioteca Academiei Române, la ceas aniversar :  Mănăstirea Voroneţ, 533 de ani de la înfiinţare, 30 de ani de la redeschidere, în Sala “Th. Pallady” a Bibliotecii Academiei Române.

Expoziţia a fost deschisă de către prof. ing. Nicolae Noica, Directorul General al Bibliotecii Academiei, membru de onoare al Academiei Române şi au fost prezenţi  Acad. Ioan-Aurel Pop, Preşedintele Academiei Române, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Stavrofora Irina Pântescu, întâia stareță a Mănăstririi Voroneț, Acad. Răzvan Theodorescu, Vicepreşedinte al Academiei Române, actuala Stareță-Stavrofora dr. Gabriela Platon si doamna Irina Cajal, Subsecretar de stat al Ministerului Culturii.

Expoziţia, curatoriată de Gabriela Dumitrescu, şef serviciu Manuscrise, Carte Rară, constituie o sinteză retrospectivă a celor peste 500 de ani de istorie şi cultură pe care Mănăstirea Voroneţ, ctitorie a domnitorului Ştefan cel Mare, i-a reprezentat pentru Ţara Moldovei.

În cadrul expoziției, a fost expus panoul creat de Romfilatelia, sub egida “România în patrimoniul cultural UNESCO”, fiind ilustrate timbre din cadrul emisiunilor de mărci poștale, având ca tematică “Mănăstirea Voroneț” din perioada 1967-2008.

Succesul proiectelor culturale pe care Romfilatelia, partener tradițional al Academiei Române, le-a realizat de-a lungul timpului cu această instituție, ne confirmă încă o dată importanța promovării istoriei, artei și culturii naționale, identități și valori apreciate și prețuite atât de români, cât și de străini.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search