Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
PLIANT ABONAMENT
Slide
BINE AȚI VENIT ÎN ROMÂNIA!
WELCOME TO ROMANIA!

Mănăstirea Voroneţ, 533 de ani de la înfiinţare

Marți, 6 aprilie 2021, Romfilatelia a avut plăcerea de a participa la evenimentul organizat de Biblioteca Academiei Române, la ceas aniversar :  Mănăstirea Voroneţ, 533 de ani de la înfiinţare, 30 de ani de la redeschidere, în Sala “Th. Pallady” a Bibliotecii Academiei Române.

Expoziţia a fost deschisă de către prof. ing. Nicolae Noica, Directorul General al Bibliotecii Academiei, membru de onoare al Academiei Române şi au fost prezenţi  Acad. Ioan-Aurel Pop, Preşedintele Academiei Române, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Stavrofora Irina Pântescu, întâia stareță a Mănăstririi Voroneț, Acad. Răzvan Theodorescu, Vicepreşedinte al Academiei Române, actuala Stareță-Stavrofora dr. Gabriela Platon si doamna Irina Cajal, Subsecretar de stat al Ministerului Culturii.

Expoziţia, curatoriată de Gabriela Dumitrescu, şef serviciu Manuscrise, Carte Rară, constituie o sinteză retrospectivă a celor peste 500 de ani de istorie şi cultură pe care Mănăstirea Voroneţ, ctitorie a domnitorului Ştefan cel Mare, i-a reprezentat pentru Ţara Moldovei.

În cadrul expoziției, a fost expus panoul creat de Romfilatelia, sub egida “România în patrimoniul cultural UNESCO”, fiind ilustrate timbre din cadrul emisiunilor de mărci poștale, având ca tematică “Mănăstirea Voroneț” din perioada 1967-2008.

Succesul proiectelor culturale pe care Romfilatelia, partener tradițional al Academiei Române, le-a realizat de-a lungul timpului cu această instituție, ne confirmă încă o dată importanța promovării istoriei, artei și culturii naționale, identități și valori apreciate și prețuite atât de români, cât și de străini.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search