Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

La mulţi ani, Pavel Şuşară!

Bucureşti, 12. 01. 2023

Întânire de suflet şi de drag aseară la Muzeul Ţăranului Român, unde a fost sărbătorit Pavel Şuşară la vârsta deplinei maturităţi. Lui, prieten al timbrului românesc şi membru al Comisiei Filatelice Naţionale, Romfilatelia i-a dedicat un produs filatelic ocazional aniversar însoţit de urarea: „Din inimă, La mulţi ani, Pavel Şuşară!”

Prozator, poet, strălucit critic de artă, cunoaşte ca nimeni altul fenomenul artistic pe care îl slujeşte cu credinţă deplină; sclipitor, el este o formă de manifestare a erudiţiei, cu un har deosebit de a vorbi, de a povesti, revendicându-se astfel ca un strălucit ucenic al lui Creangă, aşa cum preciza Ioan Cristescu, directorul Muzeului Literaturii Române.

Venit să-i ureze ani mulţi şi buni, Horaţiu Mălăele, el însuşi o instituţie, a atras atenţia că ubicuitatea lui Pavel Şuşară creează panică, întrucât nu ştii niciodată dacă întâlneşti artistul, criticul, poetul sau povestitorul. „Cândva am să înalţ un zmeu/Scrisoare către Dumnezeu…”, a încheiat actorul, recitând din propria creaţie, dar şi a celui omagiat.

În ton cu atmosfera de la muzeu: „Din Muntenia în Bănia / Toată Romfilatelia / Vă transmite sănătate, / Noroc şi succes în toate.// De la noi şi de la fani, / Din inimă: La mulţi Ani!”

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search