Abonează-te PLIANT ABONAMENT BINE AȚI VENIT ÎN ROMÂNIA! WELCOME TO ROMANIA! Comandă Detalii emisiune ROMÂNIA, UN TEZAUR EUROPEAN ROMANIA, A EUROPEAN TREASURE Detalii emisiune Comandă Regalitatea in Romania Uniformele reg I Uniformele reg II Uniformele reg III Motoare Vanatoarea Pasiunile Regilor Palat Elisabeta Ia ATENEUL ROMÂN – 125 DE ANI DE LA INAUGURARE ROMANIAN ATHENAEUM – 125 YEARS SINCE THE INAUGURATION Comandă Detalii emisiune Comandă ROMÂNI GENIALI BRILLIANT ROMANIANS Detalii emisiune Comandă IAŞI, ORAŞ AL MARII UNIRI IASI, CITY OF THE GREAT UNION Detalii emisiune Comandă ROMÂNI CELEBRI FAMOUS ROMANIANS Detalii emisiune Comandă TIMIȘOARA – 800 DE ANI DE ATESTARE DOCUMENTARÃ TIMISOARA – 800 YEARS OF DOCUMENTARY TESTIMONY Detalii emisiune Comandă Constantin Brâncuși Romfilatelia 18 ani PĂSĂRI DIN DELTA DUNĂRII BIRDS FROM THE DANUBE DELTA Detalii emisiune Comandă Iolanda Balas Nadia Comaneci Bellu si Bitang Gabriela Szabo Gheorghe Hagi Elisabeta Lipa Ivan Patzachin Ion Tiriac Ilie Nastase

LA MULȚI ANI, NADIA!

S-a născut o stea! (Newsweek, 2 august 1976)

Pentru a onora pe marea campioană a gimnasticii mondiale și o frumoasă aniversare, Romfilatelia îi dedică Nadiei Comăneci emisiunea de mărci poștale
„La mulți ani, Nadia!”.

Emisiunea, alcătuită dintr-un timbru, cu valoarea de 9 lei, o coliță nedantelată, cu valoarea de 31,50 lei și un plic „prima zi”,
va intra în circulație vineri, 12 noiembrie a.c., ziua aniversării marii sportive.

Pe timbrul coliței emisiunii este redată o secvență dintr-un exercițiu la bârnă al Nadiei Comăneci, iar pe plicul „prima zi” sunt ilustrate timbre și colițe filatelice dedicate, de-a lungul timpului, renumitei sportive.

Acest proiect filatelic reprezintă un prilej pentru toți cei care o iubesc pe Nadia Comăneci de a retrăi emoția de la Jocurile Olimpice de Vară din 1976, de la Montreal, când o copilă a plaiurilor moldave devenea o stea internațională.

Relatările presei anului 1976 au explodat odată cu performața ei de la Jocurile Olimpice de Vară de la Montreal. Prima notă de zece din istoria gimnasticii mondiale îi era atribuită unei micuțe sportive de 14 ani din România.

După remarcabila sa evoluție de la Jocurile Olimpice, două dintre elementele prezentate în concurs, îi poartă și azi numele: „Coborâre Comăneci” și „Salt Comăneci”, fiind supranumită și „Zeița de la Montreal”. Considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX, este și prima gimnastă româncă inclusă în International Gymnastics Hall of Fame in 1993.

Pentru România și românii de pretutindeni, Nadia aparține patrimoniului național, numele ei fiind asociat cu România mai mult decât oricare altul. Aprecierea și admirația pentru meritele deosebite avute de-a lungul carierei sportive au făcut înconjurul lumii, rămânând în sufletele tuturor românilor de pretutindeni.

Respect, admirație, recunoștință pentru steaua gimnasticii feminine mondiale!

Romfilatelia mulțumește Doamnei Nadia Comăneci și Fundației Nadia Comăneci din România pentru sprijinul documentar și fotografic acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

 

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search