Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Joi, 28 februarie, Romfilatelia, societatea emitentă a timbrelor poștale românești, a organizat, în parteneriat cu Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, o expoziție filatelică cu tema România, Un Tezaur European.

În contextul exercitării de către România a Președinției la Consiliul Uniunii Europene, în perioada 28 februarie – 1 martie 2019, vor avea loc cea de-a treia Conferință ministerială cu statele din Parteneriatul Estic și Reuniunea informală a miniștrilor în domeniul comunicațiilor. Lucrările se vor desfășura la București, la Palatul Parlamentului.

Evenimentele vor fi prezidate de către ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Alexandru Petrescu.

La reuniune informală a miniștrilor în domeniul comunicațiilor (TTE), din 1 martie, vor participa miniștrii telecomunicațiilor din statele Uniunii Europene, precum și vicepreședintele Comisiei Europene, comisarul european în domeniul digital, Andrus Ansip iar principalele subiecte de discuție vor fi axate pe inteligența artificială și Strategia Pieței Unice Digitale post 2020.

În cadrul celei de-a treia Conferințe ministeriale cu statele din Parteneriatul Estic, din 28 februarie 2019, miniștrii UE responsabili de economia digitală și reprezentanții acestora s-au întâlnit cu omologii lor din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina, iar agenda discuțiilor se va concentra pe extinderea beneficiilor pieței unice digitale către partenerii est europeni.

Cu acest prilej, joi, 28 februarie, Romfilatelia, societatea emitentă a timbrelor poștale românești, a organizat, în parteneriat cu Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, o expoziție filatelică cu tema România, Un Tezaur European.

Exponatele filatelice includ emisiuni de mărci poștale reprezentative pentru România, ce ilustrează tradiția, obiceiurile, valorile materiale și imateriale incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, regiunile și orașele României, personalitățile culturale naționale, expoziția reprezentând o invitație inedită de a vizita România.

Expoziția s-a bucurat de prezența prim-ministrului macedonean aflat în vizită la București, a miniștrilor comunicațiilor din Ucraina, Azerbaidjan, Georgia, precum și a celorlalți miniștri prezenți la Conferința ministerială găzduită de Sala Constantin Stere, din cadrul Senatului României.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search