Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

JOCURILE OLIMPICE DE VARÃ LONDRA 2012

JO_2012_M

Cu ocazia desfãşurãrii Jocurilor Olimpice de Varã de la Londra, Romfilatelia, introduce în circulaţie emisiunea tematicã de mãrci poştale „Jocurile Olimpice de Varã, Londra 2012“, prilej de bucurie pentru filatelişti şi pentru iubitorii sporturilor.

La cea de 117-a sesiune a Comitetului Internaţional Olimpic, desfãşuratã în luna iulie 2005 la Singapore, Londra şi-a adjudecat titlul de gazdã a celei de a XXX-a ediţii a Jocurilor Olimpice de Varã din 2012. Dupã patru sesiuni de votare, Londra a surclasat Parisul, New York-ul, Moscova şi Madridul.

Este o premierã în istoria modernã a a Jocurilor Olimpice de Varã când Londra, devine gazdã a Olimpiadei pentru a treia oarã (1908, 1948, 2012). Competiţia din anul 2012 se va desfãşura între 27 iulie şi 12 august.

Mascota Jocurilor Olimpice este Wenlock. Creaţia sa este bazatã pe o poveste a unei picãturi de fier topit, şlefuitã dupã solidificare, de cãtre un bunic pentru nepoţii sãi. Wenlock a fost prezentatã publicului în data de 19 mai 2010.

Se estimeazã cã la Olimpiadã vor participa aproximativ 10.000 de sportivi din peste 200 de ţãri.

Competiţiile se vor desfãşura în 30 de locaţii diferite, incluzând Stadionul şi Arena Wembley, cât şi Arena O2.

România va participa la Jocurile Olimpice de la Londra, cu peste 100 de sportivi la 15 sporturi şi discipline din cele înscrise în programul Olimpiadei (gimnasticã, haltere, judo, tenis de masã, atletism, canotaj, kaiac-canoe, lupte, scrimã, box, tenis, tir, polo, ciclism, nataţie).

Îmbinând armonios legãtura dintre frumuseţea graficã şi nobleţea sporturilor, mãrcile poştale ale emisiunii (care ilustreazã sporturile şi disciplinele: gimnasticã, kaiac-canoe, scrimã şi atletism) se doresc a fi o transcriere artisticã a esenţei şi spiritului Jocurilor Olimpice, aşa cum sunt ele percepute de iubitorii sportului de pretutindeni, şi totodatã, prin sigla Olimpiadei, o trimitere la oraşul gazdã a Jocurilor, Londra.

 

Romfilatelia ureazã mult succes sportivilor români!

 

Aducem mulţumiri Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) şi Comitetului Olimpic Sportiv Român (COSR) pentru sprijinul şi consultanţa documentarã acordatã la realizarea acestei emisiuni de mãrci poştale.

Data Aparitie:2012-07-27

JO_2012_box

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search