Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Istoria filatelică a relațiilor româno – germane

Joi, 11 aprilie 2017, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, și Însărcinatul Guvernului federal pentru imigranţi de origine germană şi minorităţi naţionale, Hartmut Koschyk, au semnat, în calitate de co-președinți, Protocolul celei de a XX-a sesiuni a Comisiei mixte guvernamentale româno-germane pentru problematica etnicilor germani din România.

Filatelia românescă a marcat acest eveniment, prin lansarea întregului poștal cu timbru marcă fixă, sub titlul generic, 25 de ani, Tratatul de prietenie România Germania.

La acest eveniment, pe lângă cei doi co-președinți, au mai participat E.S. Cord Meier-Klodt, Ambasadorul Republicii Federale Germania în România , Ovidiu Ganț, Deputat al Forumului Democrat al Germanilor din România,  Dr. Paul-Jürgen Porr, Preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România .

De-a lungul timpului, Romfilatelia și-a asumat cu succes misiunea de a contribui la îmbunătățirea relațiilor culturale dintre țara noastră și restul lumii, răspunzând în mod specific, la dezvoltarea relațiilor de cooperare ale României cu alte țări.

Din această perspectivă, Directorul General Romfilatelia, doamna Cristina Popescu a făcut o scurtă prezentare a proiectelor filatelice dedicate relațiilor dintre cele două țări,  reamintind de lansarea din anul 2011 a emisiunii comune “RomâniaGermania – Biserica fortificată din Biertan – monument din Patrimoniul Mondial UNESCO”,  care sa bucurat de participarea domnului Hartmut Koschyk, la acea vreme, în calitate de secretat de stat al Ministerului de finanțe german.

Suntem mândri că România a oferit lumii întregi un timbru emis de cele două țări partenere, cu valori nominale în lei și în euro, ilustrat  grafic de un artist român, străbătând lumea întreagă cu mesajul comun al relațiilor diplomatice și de prietenie româno-germane.

Și atunci, ca și acum, produsele filatelice au adus alături cele două state și reprezintă una dintre formele de expresie a legăturilor puternice dintre România și Gemania, între oameni, culturi, trecut și viitor.

Domnul Deputat Hartmut Koschyk a subliniat faptul că timbrele românești sunt foarte bine primite și apreciate în Germania, proiectele filatelice comune fiind reprezentative pentru patrimoniul universal. De asemenea, a lăudat aceste colaborări bilaterale,menite să promoveze aniversarea tratatului de prietenie, într-o manieră elegantă și de înaltă ținută.

Ceremonia s-a încheiat cu un moment solemn, cei doi co-președinți semnând panoul filatelic aniversar și  apreciind inițiativa și rezulatul colaborărilor anterioare, precum și întregul poștal dedicat aniversării anului 2017.

WordPress Image Gallery Plugin
Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search