Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

ISTORIA AUTOMOBILULUI

Romfilatelia continuă seria tematicilor de mărci poștale dedicate pasionaților de automobile, introducând în circulație joi, 26 ianaurie a.c. emisiunea de mărci poștale Istoria automobilului, aducând, astfel, în atenţia colecţionarilor, a pasionaţilor domeniului şi nu numai, patru mașini de epocă şi firmele producătoare și un set de cărţi poştale maxime pentru iubitorii de maximafilie.

Inventatorul automobilului în accepţiune modernă este Karl Benz. De origine germană, el a obţinut patentul pentru automobil, undeva în anul 1886. Maşina sa purta denumirea de Motorwagen şi reprezenta un automobil pe bază de motor cu explozie în patru timpi ce atingea doar 16 km/ h.

Pentru prezenta emisiune, Romfilatelia a ales mașina electrică Jamais Contente, („Niciodată mulțumită”), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 2,30 lei, primul vehicul care a depăşit viteza de 100 de kilometri pe oră. De asemenea, sunt ilustrate: un automobil produs de firma De Dion-Bouton (pe timbrul cu valoarea nominală de 3 Lei), unul purtând marca Brasier ( pe timbrul cu valoarea nominală de 9 lei) şi un altul produs de  firma americană Duryea (pe timbrul cu valoarea nominală de 19,50 lei).

Romfilatelia mulțumește domnului dr. inginer Marius Muntean, autorul cărții „Pionieri ai curselor auto”, pentru sprijinul documentar acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

Emisiunea va fi disponibilă de joi, 25 ianuarie, în rețeaua magazinelor Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online:  https://romfilatelia.ro/store/.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați Biroul Relații Publice:

Tel: 021 / 336 93 92

pr@romfilatelia.ro

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search