Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Inundații – Iulie 2005 Mesagerul Speranței (II)

timbreINUNDATII2Vara anului 2005. România a fost acoperită de ape. Sute de sate și comune se află sub greutatea apei și a mâlului. Zeci de mii de sinistrați au fost duși departe de locurile natale. Mii de case avariate și mii de animale au fost luate de puhoaiele dezlănțuite. Drumuri și poduri distruse, apă cât vezi cu ochii. România plânge și lacrimile ei s-au contopit cu diluviul venit din văzduh.
Situația extrem de gravă a obligat, mai mult ca oricând, o mobilizare a solidarității întregii populații a țării, solidaritate care s-a materializat în ajutoare menite să readucă normalitatea vieții pentru toți cei care au avut de suferit. Să aducă licărul speranței în sufletele triste ale celor ce au pătimit în urma dezastrului care a lovit țara.

În sprijinul acțiunilor inițiate cu acordul Guvernului României, Romfilatelia, societate specializată în emiterea și comercializarea mărcilor poștale românești, pune în circulație a doua parte a emisiunii de timbre uzuale Inundații – iulie 2005, sub genericul Mesagerul Speranței.

Timbrele ilustrează desene realizate de copii. Fantezia și maniera optimistă, jucăușă, în care ideile au fost transpuse în imagini de către cei mici, aduc din sufletele lor pure, speranța către copiii sinistrați. Desenele au fost selecționate în urma unui concurs organizat de către Poșta Română, intitulat ” Călătorie în lumea poștei ” aflat la a doua ediție. Peste 3000 de lucrări au fost trimise de către copiii de la grădinițe, școli generale, școli speciale și cercuri de pictură din toată țara. Desenele finaliștilor acestui concurs sunt reproduse astfel :
– timbrul cu valoarea nominală de 30 Bani ilustrează un desen intitulat “Poștașul pădurii” realizat de Bianca Paul din Cugir (jud.Alba);
– timbrul cu valoarea nominală de 40 Bani ilustrează un desen intitulat “În drum spre tine“ realizat de Daniel Ciornei din Suceava (jud.Suceava);
– timbrul cu valoarea nominală de 60 Bani ilustrează un desen intitulat “Mesagerul păcii “realizat de Ștefan Ghiliman din Galați (jud. Galați);
– timbrul cu valoarea nominală de 1 Leu ilustrează un desen intitulat “Vești bune pentru toți“ realizat de Adina Elena Mocanu din Valea Cireșului (jud. Argeș).
Fondurile obținute din vânzarea emisiunii filatelice vor fi folosite la reconstrucția zonelor afectate de inundații.
Din sufletele copiilor, speranțe către copiii sinistrați!

Data Aparitie:2005-08-31

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search