Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Întreg poștal pentru prevenirea violenței în școli

Romfilatelia s-a alăturat campaniei „Săptămâna prevenirii criminalității”, inițiată de Serviciul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Direcției Generale e Poliție a Municipiului București, prin introducerea în circuitul poștal a unui întreg poștal având ca temă combaterea violenței în școli.

Lansarea întregului poștal a avut loc marti, 22 mai a.c., în cadrul unui eveniment organizat la Complexul pentru Activități Recreative și Educație „Sfântul Pantelimon” și a fost precedat de un concurs de pictură cu tema „Cum văd eu viitorul”, dedicat copiilor și adolescenților instituționalizați din sectorul 2. La concurs au participat aproximativ 40 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani.

Întregul poștal poartă mesajul „Unde-i lege, nu-i tocmeală!”, acesta fiind, de altfel, titlul primului proiect de educație juridică din România inițiat de Poliția Capitalei în anul 2008. Lansarea a avut loc în prezența primarului sectorului 2, domnul Mihai-Mugur Toader, directorului general D.G.A.S.P.C. Sector 2, domnul Răzvan Cirică, directorului Poliției Locale Sector 2, domnul Aurel Dobrilă și reprezentanților Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Șeful Serviciului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Comisar Șef Grațiela Văduva, a mulțumit în numele Politiei Municipiului București echipei Romfilatelia pentru implicarea în promovarea mesajelor de combatere a violenței în școli.

Inspiratul desen ilustrat pe întregul poștal îi aparține lui Ionuț Istudor, unul dintre tinerii talentați care au colaborat în anii trecuți cu Poliția Municipiului București pentru realizarea primului manual de educație juridică, în paginile acestuia fiind explicat codul penal pe înțelesul copiilor.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search