Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

In memoriam, Regina-mamă Elena, pentru totdeauna alături de fiul ei

Regina-Mamă Elena s-a întors, pentru totdeauna, acasă: Suverana a fost reînhumată, sâmbătă, 19 octombrie 2019, la Curtea de Argeș, alături de fiul său, Majestatea Sa Regele Mihai I al României, astfel că dorința ultimului suveran al României a fost îndeplinită.

În aceste momente istorice, Romfilatelia s-a alăturat Casei Regale, iar pe această cale, dorim să amintim o parte din temele dedicate istoriei regalităţii, în anul 2015, prin emisiunea de mărci poştale ”Regalitatea în România”, timbrele ilustrând cele patru cupluri regale din istoria monarhiei române.

Cu ocazia acestei eveniment istoric, Romfilatelia a dedicat un întreg poștal intitulat “În memoriam Regina-mamă Elena, pentru totdeauna alături de fiul ei” – Curtea de Argeș 19 octombrie 2019

Pe timbrul cu valoarea nominală de 6,00 lei sunt ilustrate portretele Regelui Carol al II-lea şi Reginei-Mamă Elena ai României, alături de monogramele acestora. Regina-Mamă Elena a României a deveni o personalitate de prim rang a istoriei moderne a României. S-a căsătorit cu (atunci) Principele Moştenitor Carol la 10 martie 1921, iar după renunţarea la succesiune făcută de Carol, Parlamentul îi acordă titlul de Principesă a României.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search